Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Este dezastru în Franța: O treime din centralele nucleare sunt afectate de greve!

Postat la: 16.10.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Greva legată de revendicările salariale a afectat o treime din cele 18 centrale nucleare franceze ale EDF începând de vineri seară, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, întârziind și mai mult lucrările de întreținere ale reactoarelor, scrie Reuters.

"Șase site-uri sunt afectate de greve începând de aseară", a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt, informează mediafax.ro.

Acest lucru a dus la amânarea cu "una până la câteva zile" a datei de repornire a cinci reactoare aflate în prezent în întreținere, a adăugat purtătorul de cuvânt al EDF.

Energia nucleară a reprezentat mai mult de două treimi din producția totală de electricitate a Franței în 2021, potrivit datelor operatorului de rețea RTE.

Țara va avea un deficit de energie între 5 și 15 gigawați (GW) la cererea de vârf în această iarnă, în funcție de temperatură, și va trebui să se bazeze în principal pe importuri, potrivit modelelor de prognoză elaborate de comitetul de întreprindere al EDF, CSE.

Franța va trebui să cumpere electricitate de pe piață în această iarnă sau să o producă din gaz și nu există nicio garanție că țările vecine vor fi în măsură să îi vândă electricitatea, a declarat reprezentantul CSE, Philippe Page le Merour, având în vedere criza energetică din Europa.

Un reprezentant al sindicatului FNME din Franța a declarat vineri că lucrările de întreținere la nouă reactoare nucleare împărțite între cinci locații au fost întârziate din cauza unei greve privind salariile.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE