Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Escaladează războiul din Ucraina: Referendumuri pentru unirea cu Rusia în Luhansk și Donețk, Putin anunță mobilizarea parțială și chemarea sub arme a 300.000 de rezerviști

Postat la: 21.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat că a semnat un decret prin care începe mobilizarea parțială în țară, din 21 septembrie încoace, scriu agențiile de presă.

Într-un discurs către națiune, primul de la începutul războiului din Ucraina, Putin a declarat că măsura mobilizării parțiale a fost adoptată pentru a proteja Rusia, suveranitatea, integritatea teritorială și pentru a asigura securitatea poporului rus.

Președintele Rusiei a reamintit politica deschisă anti-rusă a Occidentului și dorința Washingtonului și a Bruxelles-ului de a distruge țara. El a subliniat că Rusia folosește toate mijloacele disponibile pentru protecția sa.

„Vestul vrea să distrugă țara. Scopul nostru este de a elibera Donbas. Vrem să eliberăm de neonaziști teritoriile Herson, Zaporojie. Politica intimidării împotriva rușilor devine tot mai mare", a spus Putin.

Putin spune că Occidentul a şantajat Rusia, dar că Rusia are multe arme cu care să răspundă. „Vom folosi toate resursele pe care le avem pentru a ne apăra poporul", a afirmat el.

„Am încredere în sprijinul vostru", s-a adresat Putin naţiunii.

Discursul său vine după ce miercuri, liderii auto-declaratelor republici Luhansk și Donețk au anunțat că referendumuri pentru alipirea la Rusia.

Aceste referendumuri vor avea loc între 23-27 septembrie, au anunțat agențiilor ruse TASS și Interfax. Reamintim că Federația Rusă a recunoscut independența Republicilor Populare Luhansk și Donețk în februarie 2022, odată cu lansarea invaziei pe scară largă în Ucraina.

Cele două anunțuri sunt legate, deoarece dacă cele două teritorii vor intra în componența Rusiei, Kremlinul va putea anunța eventuale intensificări ale răspunsului armat față de Ucraina pe principiul apărării propriului teritoriu. Doctrina militară a Federației Ruse permite și utilizarea armelor nucleare tactice dacă este atacat teritoriul Federației Ruse și "este pusă în pericol însăși existenta statului rus".

Ministrul rus al Apărării spune că vor fi chemaţi 300.000 de rezervişti, ca urmare a anunţului preşedintelui rus Vladimir Putin de mobilizare militară parţială în contextul războiului din Ucraina, relatează News.ro.

Serghei Şoigu ministrul rus al Apărării, a confirmat, într-un interviu înregistrat difuzat la televiziune, că mobilizarea parţială îi va implica pe cei care au experienţă militară, scrie BBC.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE