Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Serviciile secrete ale SUA cred că Coreea de Nord a testat un model special de rachetă balistică

Postat la: 28.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Comunitatea serviciilor de informaţii americane încearcă să stabilească dacă Coreea de Nord a testat, la începutul acestei săptămâni, o rachetă balistică cu proprietăţi pe care SUA nu le-au văzut până acum, transmite CNN, citând trei surse oficiale americane.

Lansarea de către Coreea de Nord a trei rachete balistice, miercuri, a inclus una care a zburat pe o traiectorie neobişnuită, potrivit oficialilor. Racheta a avut un traseu de zbor pe care doi oficiali l-au descris drept un „arc dublu", cu racheta urcând şi apoi coborând de două ori, scrie news.ro.

Traiectoria poate indica faptul că scopul a fost de a testa capacitatea Coreei de Nord de a lansa o rachetă şi de a o face să reintre în atmosfera Pământului pentru a atinge o ţintă, au indicat doi dintre oficiali.

A doua fază a posibilului „arc dublu" al rachetei ar fi putut fi un vehicul care s-a desprins de racheta principală. Nu este încă pe deplin clar pentru SUA dacă asta făcea parte din traseul planificat, a spus un oficial.

Evaluarea serviciilor de informaţii americane pentru cele trei teste este încă în fază preliminară, au subliniat oficialii.

Testele cu rachete au avut loc după vizita preşedintelui american Joe Biden în regiune, care a inclus o oprire în Coreea de Sud.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE