Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Erdogan, ieșire furtunoasă: "Hamas este un grup de eliberare, care luptă pentru a-și proteja pământul!"

Postat la: 25.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele turc Recep Erdogan susține că Hamas, care guvernează Gaza, nu este o organizație teroristă, ci un grup de „eliberare", care duce o bătălie pentru a-și proteja pământul. „Hamas este un grup de eliberare care luptă pentru a-și proteja pământul", a spus președintele turc.

Președintele turc a afirmat că națiunile musulmane care lucrează la unison vor contribui la conducerea păcii și la încetarea focului, în timp ce a cerut puterilor mondiale să facă presiuni asupra Israelului pentru a opri bombardamentul din Gaza. El a spus că țările din afara regiunii „adaugă combustibil la foc" în numele sprijinirii Israelului.

"Întregul Occident consideră Hamas o organizaţie teroristă. De aici vă spun: Israel, ai putea fi tu; Occidentul îţi datorează multe. Dar Turcia nu-ţi datorează nimic. Hamas nu este o organizaţie teroristă; este un grup de luptători pentru eliberare, care luptă pentru a-şi proteja pământul şi cetăţenii", a declarat Erdogan în faţa membrilor partidului său din parlamentul de la Ankara.

"Aveam în plan să ne deplasăm în Israel, dar am anulat. Nu ne vom mai duce", a susţinut Erdogan, care s-a întâlnit pentru prima oară în septembrie, la New York, cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, scrie AFP, relatează Reuters.

Potrivit Reuters, Erdogan a acuzat Israelul că a profitat de bunele intenţii ale Turciei şi că nu se va mai deplasa în Israel, aşa cum era planificat, în pofida unei recente apropieri între cele două ţări.

"I-am strâns mâna acestui om, aveam intenţii bune, dar a profitat. (...) Relaţiile ar fi putut fi diferite, dar din păcate acest lucru nu se va mai întâmpla", a insistat Erdogan, într-un discurs virulent, după cum îl caracterizează AFP. "Nu există alt stat în care armata să acţioneze atât de inuman", a adăugat el, referindu-se la represaliile declanşate de Israel în Gaza după atacul sângeros lansat de Hamas la 7 octombrie.

Erdogan a mai declarat că punctul de trecere al frontierei de la Rafah, dintre Egipt şi Fâşia Gaza, trebuie să rămână deschis pentru intrarea ajutorului umanitar şi a pledat pentru soluţionarea urgentă a schimburilor de prizonieri, arată Agerpres.

În fine, şeful statului turc s-a declarat întristat de "inabilitatea" Naţiunilor Unite în ceea ce priveşte Gaza şi a pledat pentru reformarea Consiliului de Securitate al ONU în sensul de a deveni mai incluziv.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE