Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Emmanuel Macron cere revizuirea „în profunzime" a regulilor Spațiului Schengen, după recentele atacuri teroriste

Postat la: 05.11.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele francez Emmanuel Macron s-a declarat miercuri "favorabil" pentru o revizuire "în profunzime" a regulilor care guvernează Spațiul Schengen de liberă circulație în Europa, pledând pentru "un mai mare control" la granițe, scrie AFP.

"În acest sens, voi face primele propuneri Consiliului" European din decembrie, pentru a "regândi organizarea" Spațiului Schengen și pentru a "intensifica protecția noastră comună a granițelor cu o adevărată poliție de securitate la granițele externe", a adăugat el. Cu intenția de a finaliza procesul "sub președinția franceză", în primul semestru din 2022.

Această revizuire trebuie să facă Spațiul Schengen "mai coerent", pentru a "apăra mai bine granițele sale comune", pentru a "articula mai bine" imperativele privind responsabilitatea apărării frontierelor și pentru ca "sarcina să nu fie doar a țărilor de primă intrare".

Macron a pledat de asemenea pentru "intensificarea" luptei împotriva imigrației clandestine și a rețelelor de traficanți "care, din ce în ce mai mult, sunt legate de rețelele teroriste".

Totodată, președintele francez a anunțat dublarea forțelor care controlează granițele Hexagonului, de la 2.400 la 4.800, pentru a lupta împotriva amenințării teroriste, a traficului și a imigrației ilegale.

Decizia a fost motivată de "intensificarea amenințărilor" după recentele atentate, precum cel din Nisa, a argumentat Macron.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE