Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Elitele Rusiei vor să pună capăt războiului din Ucraina. Starea de nemulțumire înaintea alegerilor prezidențiale

Postat la: 23.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Elita rusă este pregătită să pună capăt războiului, dar este împotriva returnării teritoriilor ocupate în Ucraina. Jurnaliştii publicaţiei ruse de opoziţie „Verstka" au ajuns la această opinie după ce au discutat cu interlocutori anonimi care reprezintă elita ţării.

Sursa relatează că oficialii care lucrează în cercurile guvernamentale și militare sunt în favoarea încheierii războiului, cu condiția ca Ucraina să recunoască teritoriile ocupate ca parte a Rusiei.

O altă parte a elitei pledează pentru distrugerea completă a Ucrainei, astfel încât Moscova să-și poată planifica apoi „liniștit și calm" viitorul fără Europa.

Publicația a citat și cuvintele politologului rus Ilya Grașcenkov cu privire la rezultatele alegerilor prezidențiale din Rusia. Kremlinul speră în zadar că în ajunul alegerilor elita rusă va deveni mai activă. Dimpotrivă, va fi într-o stare de letargie, deoarece toată lumea cunoaște perfect rezultatele alegerilor.

Ei nu se așteaptă la vreo schimbare majoră în politica externă și internă a lui Putin. În același timp, așa-numita „nouă elită", care a apărut după anexarea mai multor teritorii ucrainene, înțelege perfect că nu vor obține noi cadouri de la Kremlin, iar „ vechea elită" înțelege perfect că în Federația Rusă controlul lor politic va continua.

Jurnaliştii au ajuns la concluzia că majoritatea elitelor ruse sunt „apatice". Au aflat deja și chiar au acceptat consecințele sociale ale războiului cu Ucraina.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE