Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Şeful statului major al armatei SUA: „În mod clar, China îşi construieşte capacitatea de a ataca Taiwanul!”

Postat la: 04.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Şeful statului major al armatei SUA, generalul Mark Milley, a avertizat că China îşi construieşte capacitatea de a ataca Taiwanul, dar decizia atacului va fi una politică. Acesta a spus într-un interviu pentru BBC că atacul Chinei asupra Taiwanului nu este iminent, iar Statele Unite ale Americii monitorizează situaţia.

„Poate, dacă, probabil - acestea sunt cuvintele-cheie aici. În termeni de capacitate, eu cred că în mod clar China îşi construieşte această capacitate. Preşedintele Xi Jinping a declarat public acest lucru, l-a menţionat în discursuri, că a cerut armatei chineze să dezvolte capacitatea de a ataca Taiwanul la un moment dat. Dacă o va face sau nu, este o decizie politică, o decizie tactică, bazată pe modul în care vede China raportul riscuri - beneficii la momentul respectiv", a răspuns generalul Mark Milley la întrebarea dacă China va ataca Taiwanul.

SUA monitorizează situaţia Şeful armatei americane a ţinut să precizeze că în acest moment nu există riscul unui atac: „Nu există indicii sau avertismente privind ceva iminent la momentul actual. Dar privim foarte, foarte atent". China susţine că Taiwanul este o provincie desprinsă care trebuie să se reunifice cu China continentală. În schimb, SUA nu au legături diplomatice oficiale cu Taiwanul, însă vând arme acestei ţări. China acuză SUA că sprijină independenţa Taiwanului şi a ameninţat că va anihila o astfel de încercare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE