Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Șeful Curții Penale Internaționale la adresa Israelului: "Împiedicarea accesului ajutorului umanitar în Fâșia Gaza ar putea constitui o crimă!"

Postat la: 30.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Împiedicarea livrărilor de ajutoare către populația din Gaza poate constitui o infracțiune în cadrul jurisdicției Curții Penale Internaționale (CPI), a declarat duminică, în cadrul unei conferințe de presă susținute în Egipt, procurorul suprem al instanței, Karim Khan.

Karim Khan a mai spus că Israelul trebuie să facă "eforturi vizibile, fără întârziere, pentru a se asigura că civilii primesc alimente de bază, medicamente".

Livrările de ajutoare către Gaza au fost minime de când Israelul a început să bombardeze enclava palestiniană dens populată, ca răspuns la un atac mortal al grupării militante Hamas, aflată la putere, la 7 octombrie.

Oficialii israelieni au declarat că alimentele, apa și medicamentele au intrat prin granița egipteană și că se așteaptă ca aceste cantități să crească.

Oficialii Națiunilor Unite au declarat că ajutoarele sunt limitate și nu corespund nevoilor uriașe de pe teren.

Într-o vizită neanunțată, procurorul CPI a mers la punctul de trecere a frontierei Rafah dintre Egipt și Gaza mai devreme în cursul zilei și a postat o declarație video de la locul unde se afla pe rețelele de socializare X.

Khan a declarat că nu a reușit să intre în Gaza, dar speră să viziteze Fâșia Gaza și Israelul cât timp se află în regiune.

Instanța investighează în teritoriile palestiniene ocupate din 2021, analizând posibile crime de război și crime împotriva umanității acolo începând cu 2014.

Israelul, care nu este membru al CPI, a respins anterior jurisdicția instanței și nu se implică în mod oficial în investigațiile sale.

Khan a declarat anterior că CPI are jurisdicție asupra presupuselor crime de război și crime împotriva umanității atât în timpul atacului Hamas din 7 octombrie din Israel, cât și pe teritoriul din Gaza.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE