Editorial Reuters: Vom fi cu toții morți înainte ca FDA să publice dosarul complet al vaccinului Covid!
Postat la: 14.12.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Înaintea unei audieri în fața unui judecător federal din Fort Worth, Texas, marți, Food and Drug Administration s-a oferit să facă publice până la sfârșitul lunii ianuarie 12.000 de pagini de date pe care s-a bazat pentru a autoriza vaccinul COVID-19 al Pfizer-BioNTech. La prima vedere, pare a fi o cantitate mare de material.
Numai că un grup de oameni de știință și medici care au dat în judecată agenția în temeiul Freedom of Information Act (Legea privind libertatea de informare) solicită aproximativ 400.000 de pagini suplimentare de informații despre aprobarea vaccinului. Conform calendarului propus de FDA - agenția se angajează să publice "minimum" 500 de pagini pe lună după publicarea inițială -, întreaga cantitate de informații ar putea fi făcută publică abia în anul 2097, scrie intr-un editorial Jenna Greene, de la Reuters.
Sau, după cum a spus Aaron Siri de la Siri & Glimstad, care îi reprezintă pe reclamanții Public Health and Medical Professionals for Transparency, în documentele din instanță, ritmul este "atât de lent încât documentele nu vor fi produse în întregime până când aproape toți oamenii de știință, avocații și majoritatea americanilor care au primit produsul Pfizer, vor fi murit de bătrânețe".
FDA, care este reprezentată de avocați ai Departamentului de Justiție, nu contestă în documentele legale că este obligată să facă publice datele despre vaccin. Singura problemă în fața judecătorului districtual american Mark Pittman, care a fost numit în funcție în 2019 de fostul președinte Donald Trump, este calendarul.
Departamentul de Justiție nu a răspuns la o solicitare de comentarii. În documentele depuse luni în instanță, acesta a sugerat că judecătorul ar putea proceda prin aprobarea ofertei sale de 12.000 de pagini și "apoi să revină asupra problemei unui program de procesare și producție pe termen mai lung cu ambele părți în februarie 2022".
Am scris luna trecută despre lupta FOIA care se pregătește, când FDA a dezvăluit pentru prima dată că ar putea dura 55 de ani pentru a produce toate documentele sensibile. Se pare că există chiar mai multe informații care răspund cererii FOIA. Reclamanții estimează că, în conformitate cu calendarul propus de agenție, ar putea dura de fapt până la 76 de ani pentru a procesa și a publica toate documentele și datele din foaia de calcul pe care le solicită.
Reclamanții doresc toate informațiile în 108 zile - același timp care, potrivit acestora, a fost necesar pentru ca FDA să aprobe vaccinul. Acest lucru este aproape sigur nerealist, deoarece materialul trebuie mai întâi să fie revizuit pentru a se asigura, de exemplu, că nu sunt dezvăluite din greșeală informații personale despre participanții la studiile clinice sau secrete comerciale.
"Este important ca FDA să efectueze o revizuire atentă, linie cu linie și cuvânt cu cuvânt, a tuturor documentelor sensibile înainte de a le produce ca răspuns la o cerere FOIA", a declarat Suzann Burk, care conduce Divizia de gestionare a divulgării și supravegherii din cadrul FDA, într-o declarație depusă la tribunal. Ea estimează că o astfel de examinare atentă durează opt minute pentru fiecare pagină. De asemenea, ea notează că biroul FDA care se ocupă de solicitările FOIA are doar 10 angajați și este copleșit și de alte sarcini.
Deci da, este de înțeles că FDA are nevoie de ceva timp pentru a produce toate documentele legate de vaccinuri. Dar 76 de ani? Arătând luptele anterioare împotriva FOIA, reclamanții aduc un argument puternic că guvernul este capabil să se miște de cel puțin 20 de ori mai repede decât 500 de pagini pe lună. De exemplu, în cazul Seife v. FDA, ei spun că agenția a fost de acord în 2020 să producă în medie 10.000 de pagini pe lună, pentru un total de 45.000 de pagini de materiale în aproximativ patru luni.
Reclamanții din acel caz au căutat informații despre procesul de testare și aprobare a unui medicament care tratează o boală neuromusculară rară - înregistrări despre care Siri scrie că sunt "substanțial similare cu cele în cauză în acest caz, multe dintre ele necesitând redactare". De asemenea, în cazul Treatment Action Group v. FDA, care se referea la aprobarea a două medicamente pentru hepatita C, agenția a produs 82.668 de pagini și 1.045 de fișiere electronice în aproximativ șapte luni, pentru o rată medie de producție de 11.800 de pagini pe lună.
De ce nu poate FDA să egaleze cel puțin aceste ritmuri de producție a documentelor privind vaccinul COVID? În documentele din instanță, DOJ susține că cererea nu justifică un tratament accelerat, "în special în lumina informațiilor abundente pe care FDA și alte agenții federale le-au făcut deja publice cu privire la vaccinul Pfizer". De asemenea, ea susține că FDA "trebuie să trateze în mod egal și corect volumul său substanțial de cereri FOIA".
Dar Siri, într-un comentariu trimis prin e-mail, a calificat drept "distopic faptul că guvernul dă miliarde de dolari Pfizer, îi obligă pe americani să ia produsul său, le interzice americanilor să îi dea în judecată pentru prejudicii, dar refuză totuși să îi lase pe americani să vadă datele care stau la baza autorizării sale". Pentru a fi clar, nu sunt interesat să arunc cu blam asupra vaccinului.
Am încredere în consensul copleșitor al oficialilor federali, statali și locali din domeniul sănătății publice, conform căruia persoanele nevaccinate au mai multe șanse de a fi infectate, spitalizate și de a muri din cauza COVID. Personal, mă simt ușurată că sunt dublu vaccinată și stimulată. Dar nu trebuie să cauți prea departe pentru a găsi oameni care sunt mult mai neliniștiți în legătură cu injecția.
Într-adevăr, mai mulți dintre reclamanți - un grup care include acum peste 200 de medici, oameni de știință, profesori, profesioniști din domeniul sănătății publice și jurnaliști din întreaga lume - au pus la îndoială în mod public eficacitatea politicilor de izolare, a mandatelor de mascare și a vaccinului în sine.
În timp ce unii membri ar putea avea propriile agende, grupul în ansamblul său s-a angajat să publice toate informațiile pe care le primește de la FDA pe site-ul său și spune că "nu ia nicio poziție cu privire la date, decât că acestea ar trebui să fie puse la dispoziția publicului pentru a permite experților independenți să își efectueze propria revizuire și analiză".
Pentru mine, problema cheie aici este buna guvernare și transparența. Prin încetinirea producției de documente, FDA alimentează suspiciunile că procesul de revizuire a vaccinurilor a fost cumva defectuos. O abordare mai bună ar fi aceea de a publica informațiile cât mai repede posibil și de a le folosi ca pe o oportunitate de a liniști îngrijorarea scepticilor în materie de vaccinuri.
Jenna Greene
Jenna Greene scrie la Reuters despre afacerile și cultura juridică, aruncând o privire largă asupra tendințelor din profesie, a fețelor din spatele cazurilor și a dramelor excentrice din sălile de judecată. Cronicar de lungă durată al industriei juridice și al litigiilor de profil înalt, ea locuiește în nordul Californiei.la Reuters
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Descoperire de excepție: Amuleta de argint care ar putea rescrie istoria creștinismului
O amuletă de argint, veche de aproape 1.800 de ani, descoperită în Germania, oferă una dintre cele mai timpurii dovezi ale răspândirii creștinismului la nord de Alpi. Artefactul, denumit „inscripția de argint de la Frankfurt", a fost găsit în timpul unor săpături arheologice efectuate între 2017 și 2018.
-
De Solstitiul de iarna din 2024 s-a atins AGI. Cum ar putea Inteligenta Artificială să influențeze evoluția umană de acum incolo
O veste uriasa a trecut mai putin observata. Pe 21 decembrie 2024, de soltitiu de iarna, OpenAI prin ChatGPT-o3 a atins ceea ce specvialistii in domeniu spun ca e AGI (Artificial General Inteligence) adica Inteligența Artificială a inceput sa gandeasca precum cea umana, folosind algorimi complecsi, precum si o intuitie in stadiul incipient.
-
Televiziunile de știri pierd la greu banii de campanie. Politicienii au început deja să se orienteze către TikTok
Deja 65% dintre companii aleg să se promoveze pe social media, nu pe TV. Din start, este o pierdere pentru televiziuni. Dacă se vor împuțina și banii de la partide și independenți, va fi o situație destul de dificilă. Iată doar câți bani dăduseră formațiunile în campania precedentă:
-
Afacerea Rafo Onești: România e obligată să plătească zeci de milioane de euro unui oligarh rus
Statul român trebuie să-i plătească 85 de milioane de euro fostului proprietar rus al Rafo Onești, la decizia unui tribunal arbitral de la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) din SUA.
-
Serviciile ruse de informații: SBU a încercat uciderea unor ofiţeri de rang înalt şi a familiilor acestora în Moscova
Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat joi că a dejucat mai multe comploturi ale serviciilor de informaţii ucrainene (SBU) ce vizau uciderea de ofiţeri ruşi de rang înalt şi familiile acestora la Moscova, folosind bombe deghizate ca baterii externe sau dosare de documente.
-
Tarife RCA mai scumpe cu până la 30%: noile prețuri de referință ale polițelor obligatorii pentru șoferi
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat noile tarife de referință pentru polițele RCA, valabile în următoarele șase luni.
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
- 2.Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
- 3.Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
- 4."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 5.Trump dezvăluie lumii planul care ar putea aduce sfârşitul războiului din Ucraina. Motivul pentru care Putin s-ar putea bucura
- 6.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 7.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 8.Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
- 9.Asta e America dictatorilor globalisti, fără nicio jenă: Preşedintele Joe Biden și-a grațiat propriul fiu, pe Hunter Biden
- 10.Donald Trump a blocat războiul din Ucraina: NATO a amânat deciziile
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu