Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Economia SUA a intrat în Recesiune tehnică. Biden e in corzi inaintea scrutinului electoral de la jumatatea mandatului

Postat la: 28.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Economia Statelor Unite ale Americii a scăzut cu 0,9% în perioada aprilie-iunie, pentru al doilea trimestru consecutiv, marcând practic intrarea în recesiune tehnică, deşi ritmul contracţiei performanţelor economice pare să se reducă.

Vestea este o lovitură majoră pentru administrația Biden, care se pregătește pentru un sezon electoral dificil la jumătate de mandat. Oficialii de la Casa Albă au încercat să înlăture discuțiile despre o recesiune, argumentând că multe părți ale economiei rămân puternice.

Cele mai recente cifre ale PIB-ului au venit la o zi după ce Rezerva Federală a anunțat încă o creștere de trei sferturi de punct procentual a ratelor dobânzilor de referință, în timp ce luptă pentru a controla inflația.

Prețurile au crescut cu o rată anuală de 9,1% în anul până în iunie, cauzate de creșterea costurilor pentru combustibil, alimente și adăpost.

În timp ce anumite părți ale economiei americane rămân puternice - în special piața muncii - pandemia de Covid continuă să facă ravagii cu livrările globale, iar războiul din Ucraina a împins prețurile energiei.

Perspectivele economice confuze au declanșat vânzări pe piețele de valori din întreaga lume și i-au determinat pe unii economiști să prezică o recesiune. Aproape 70% dintre economiștii de frunte academice intervievați de Financial Times luna trecută au prezis că economia SUA va intra în recesiune anul viitor.

Președintele Fed, Jerome Powell, a declarat miercuri că nu crede că SUA se află în prezent într-o recesiune. Dar el a spus că Fed este pregătită să continue să majoreze ratele pentru a scădea prețurile înapoi și că este inevitabil ca o astfel de mișcare să încetinească economia și să afecteze piața muncii. „Stabilitatea prețurilor este ceea ce face ca întreaga economie să funcționeze", a spus Powell.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE