Ducesa Maria Teresa a Luxemburgului: frumoasa cubaneză care i-a furat inima unui prinţ
Postat la: 17.02.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Povestea ei se scrie frumos, ca un basm regal transpus în realitate. Iar realitatea ei a început în ziua de Sfântul Valentin a anului 1981, când i-a spus Da chipeşului Prinţ Henric al Luxemburgului. Este povestea unei tinere studente cubaneze care i-a furat inima unui prinţ destinat să conducă, într-o zi, un bogat ducat european.
Această cubaneză, pe numele ei Maria Teresa, s-a născut pe 22 martie 1956 în Havana, Cuba, în familia lui José Antonio Mestre y Álvarez şi a soţiei sale, María Teresa Batista y Falla de Mestre, amândoi având origini spanioleşti şi burgheze.
În luna octombrie a anului 1959, după ce a izbucnit revoluţia în ţara natală, Maria Teresa Mestre a părăsit Cuba alături de părinţii ei, ca urmare a faptului că noul guvern al lui Fidel Castro le-a confiscat acestora averea. Familia viitoarei ducese s-a stabilit la New York, acolo unde părinţii Mariei Teresa au avut grijă să-i ofere acesteia o educaţie aleasă la liceul francez din metropolă, la pachet cu lecţii de balet şi de canto, de parcă ar fi ştiut să vor şlefui o soţie de prinţ de sânge.
În anul 1965, familia Mariei s-a mutat în Europa, stabilindu-se mai întâi în Santander, Spania, unde aveau o proprietate, pentru ca, după câteva luni, să se relocheze în Geneva, Elveţia. În 1980, cubaneza a absolvit facultatea de ştiinţe politice la Universitatea din Geneva, studiile urmate acolo dându-i posibilitatea de a-şi întâlni iubirea, pe Henric al Luxemburgului, despre care trebuie menţionat că are o avere personală de 4 miliarde de dolari.
Când l-a întâlnit pe tânărul Henric la debutul studiilor, Maria şi-a propus, însă, să menţină distanţa. "Cel mai rău lucru pe care-l poţi face este să te îndrăgosteşti de un prinţ moştenitor. Asta nu-ţi poate aduce decât probleme", mărturiseşte ducesa cu apropo la cazul Meghan Markle. De fapt, povestea Mariei este destul de similară cu cea a lui Meghan Markle, ambele femei non-caucaziene simţindu-se ca două străine ce încearcă să-şi găsească locul într-o societate exclusivistă din care n-au visat niciodată că vor face parte.
Şi, la fel ca în cazul americancei, şi despre Maria Teresa s-a zvonit, nu demult, c-ar fi o şefă de coşmar pentru angajaţii ei de la palat, lucru care-a dus la o anchetă internă cerută de premierul luxemburghez. "Este o viaţă plină de sacrificii, dar te simţi norocoasă că ai ajuns să faci parte dintr-o astfel de familie. Nu doar că te căsătoreşti cu un prinţ, ci şi cu instituţia pe care o reprezintă şi cu ţara lui", spune, astăzi, cea care-i este soţie de 41 de ani Marelui Duce al Luxemburgului.
Când s-au întâlnit, poate că Maria şi-a dorit să menţină distanţa, dar moştenitorul Ducatului de Luxemburg n-a avut aceleaşi gânduri, prinţul fiind fascinat de aspectul exotic şi de personalitatea efervescentă a colegei sale de facultate. Poate că rudele lui regale l-ar fi văzut mai potrivit lângă alte prinţese europene bune de măritat, aşa că nu mică le-a fost mirarea când au auzit că Henric a ales să se logodească c-o cubaneză, imediat după ce-a terminat studiile.
Şi a făcut-o cât se poate de serios, cerându-i mâna minionei sale iubite cu un inel de aur cu rubin şi stabilind data nunţii în ziua în care se celebrează iubirea, pe 14 februarie. Au trecut, cum spuneam, 41 de ani de-atunci, dar Maria Teresa, ajunsă acum la 65 de ani, şi Marele Duce Henric, de 66 de ani, par îndrăgostiţi ca-n prima zi. Şi nu doar ani au trecut peste ei, ci şi multe responsabilităţi de părinţi, căci cei încoronaţi în 2000 ca suverani ai Luxemburgului au nu mai puţin de cinci copii (Prinţul moştenitor Guillaume, Prinţii Félix, Louis, Alexandra şi Sébastien) şi tot atâţia nepoţi.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Lovitură dură pentru China! UE a pus tarife uriașe pentru mașinile electrice importate din țara asiatică
Uniunea Europeană a decis marţi să majoreze tarifele la vehiculele electrice construite în China până la 45,3%, la sfârşitul investigaţiei sale de cel mai înalt nivel care a divizat Europa şi a provocat represalii din partea Beijingului.
-
Politico: Un fost huligan de fotbal de extremă-dreapta este puternic cotat pentru alegerile prezidentiale din România
„Extravaganța alegerilor din România trezește fantomele trecutului fascist", se intitulează articolul publicat marți de Politico, cu mai puțin de o lună înainte de alegerile prezidențiale.
-
Sefa Coloniei România dă semnalul pentru linia politică viitoare care sa aprobe cum sa ne ia Occidentul resursele in continuare
Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, a declarat marți, la PowerShift Summit, că investitorii americani așteaptă de la majoritatea guvernamentală predictibilitate și „decizii legislative şi de fiscalitate luate în consultare cu mediul de afaceri şi cu stakeholderi":
-
Pohta ce-au pohtit: Ciolacu si cu Ciuca ar intra in turul al doilea. Nou sondaj care schimba radical perceptia electoratului
Un sondaj de opinie realizat zilele acestea la cererea Newsweek România arată că Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor intra în turul al doilea al alegerilor prezindențiale. PSD are 31%, iar PNL este creditat cu 20,5%. Sunt primele două partide din acest sondaj.
-
Un nou instrument al OpenAI descris ca având „robustețe și precizie la nivel uman" halucinează tratamente medicale periculoase
Gigantul tehnologic OpenAI a prezentat un nou instrument de transcripție alimentat de inteligența artificială Whisper. Potrivit companiei, acesta are „robustețe și precizie la nivel uman", potrivit Fortune.
-
Diriginții care aleargă după profesori prin școlile din România. Fiecare profesor de la clasă trebuie să confirme nota la purtare propusă pentru fiecare studiu
Până vineri, 25 octombrie, toți elevii trebuiau să aibă o notă la purtare stabilită. Acesta este primul an școlar când intră în vigoare procedură stabilită de Ministerul Educației prin ordinul de ministru nr. 5726/2024, prin care s-a decis acordarea unei note la purtare pentru fiecare modul. Problema este că normele de aplicare pentru acest ordin au fost transmise școlilor cu 3 zile înainte de încheierea primului modul de învățare din acest an școlar.
-
Ucrainienii cuceresc pas cu pas școlile românești. Bucureștiul tace
Administrația Militară Regională Cernăuți a răspuns recent solicitării Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi" din Cernăuți, dezvăluind o situație alarmantă pentru comunitatea românească din fostul raion Noua Suliță, regiunea Cernăuți.
-
Misterioasa descoperire. Rămășițele incredibile ale unei civilizații dispărute sunt considerate un miracol după 8000 de ani
La peste 2000 de metri deasupra nivelului mării, la Hartashen, un sat din colțul de nord al Armeniei, se află una dintre cele mai misterioase și totodată cel mai puțin cunoscute minuni ale umanității.
-
Tigănia PSD-AUR: Ciolacu l-a pus cu botul pe labe pe Simion cu documentele obtinute de la servicile secrete care probeaza legaturile cu FSB
În ianuarie 2024, rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a solicitat Parlamentului României să demareze o investigație cu privire la posibilele legături ale politicianului George Simion - acum cu ambiții de prezidențiabil - cu mișcările extremiste și cu influența putinistă.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Emmanuel Todd: Va fi un șoc descoperirea scopului real al NATO
- 2.Se abate urgia peste Europa in cateva saptamâni: Ursula von der Leyen preia puteri depline în dauna statelor naționale din Uniune
- 3.FT: Ucraina a început să discute cu Occidentul despre cedarea teritoriilor către Rusia, totul pentru a opri războiul!
- 4.Le Figaro: Documente secrete dezvăluie "marele proiect" pentru prăbușirea Israelului
- 5.Război total între Viktor Orban și Ursula von der Leyen: eurodeputații i-au cântat "Bella Ciao" premierului ungar
- 6.Fiul unui oficial de al lui Zelenski a fost filmat călărind în pat zeci de teancuri cu bancnote VIDEO
- 7.Al-Qaida a comis un atac de proporții alarmante, cu sute de morți în doar câteva ore
- 8.Revoltă împotriva "Împărătesei" Ursula: Comisarul forțat să demisioneze rupe tăcerea și lansează un atac extrem de dur
- 9.Presa germană: Israelul a declarat război ordinii mondiale. Germania trebuie să intervină
- 10.REUTERS: Principalele puncte ale declarației BRICS de la Kazan
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu