Ducesa Maria Teresa a Luxemburgului: frumoasa cubaneză care i-a furat inima unui prinţ
Postat la: 17.02.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Povestea ei se scrie frumos, ca un basm regal transpus în realitate. Iar realitatea ei a început în ziua de Sfântul Valentin a anului 1981, când i-a spus Da chipeşului Prinţ Henric al Luxemburgului. Este povestea unei tinere studente cubaneze care i-a furat inima unui prinţ destinat să conducă, într-o zi, un bogat ducat european.
Această cubaneză, pe numele ei Maria Teresa, s-a născut pe 22 martie 1956 în Havana, Cuba, în familia lui José Antonio Mestre y Álvarez şi a soţiei sale, María Teresa Batista y Falla de Mestre, amândoi având origini spanioleşti şi burgheze.
În luna octombrie a anului 1959, după ce a izbucnit revoluţia în ţara natală, Maria Teresa Mestre a părăsit Cuba alături de părinţii ei, ca urmare a faptului că noul guvern al lui Fidel Castro le-a confiscat acestora averea. Familia viitoarei ducese s-a stabilit la New York, acolo unde părinţii Mariei Teresa au avut grijă să-i ofere acesteia o educaţie aleasă la liceul francez din metropolă, la pachet cu lecţii de balet şi de canto, de parcă ar fi ştiut să vor şlefui o soţie de prinţ de sânge.
În anul 1965, familia Mariei s-a mutat în Europa, stabilindu-se mai întâi în Santander, Spania, unde aveau o proprietate, pentru ca, după câteva luni, să se relocheze în Geneva, Elveţia. În 1980, cubaneza a absolvit facultatea de ştiinţe politice la Universitatea din Geneva, studiile urmate acolo dându-i posibilitatea de a-şi întâlni iubirea, pe Henric al Luxemburgului, despre care trebuie menţionat că are o avere personală de 4 miliarde de dolari.
Când l-a întâlnit pe tânărul Henric la debutul studiilor, Maria şi-a propus, însă, să menţină distanţa. "Cel mai rău lucru pe care-l poţi face este să te îndrăgosteşti de un prinţ moştenitor. Asta nu-ţi poate aduce decât probleme", mărturiseşte ducesa cu apropo la cazul Meghan Markle. De fapt, povestea Mariei este destul de similară cu cea a lui Meghan Markle, ambele femei non-caucaziene simţindu-se ca două străine ce încearcă să-şi găsească locul într-o societate exclusivistă din care n-au visat niciodată că vor face parte.
Şi, la fel ca în cazul americancei, şi despre Maria Teresa s-a zvonit, nu demult, c-ar fi o şefă de coşmar pentru angajaţii ei de la palat, lucru care-a dus la o anchetă internă cerută de premierul luxemburghez. "Este o viaţă plină de sacrificii, dar te simţi norocoasă că ai ajuns să faci parte dintr-o astfel de familie. Nu doar că te căsătoreşti cu un prinţ, ci şi cu instituţia pe care o reprezintă şi cu ţara lui", spune, astăzi, cea care-i este soţie de 41 de ani Marelui Duce al Luxemburgului.
Când s-au întâlnit, poate că Maria şi-a dorit să menţină distanţa, dar moştenitorul Ducatului de Luxemburg n-a avut aceleaşi gânduri, prinţul fiind fascinat de aspectul exotic şi de personalitatea efervescentă a colegei sale de facultate. Poate că rudele lui regale l-ar fi văzut mai potrivit lângă alte prinţese europene bune de măritat, aşa că nu mică le-a fost mirarea când au auzit că Henric a ales să se logodească c-o cubaneză, imediat după ce-a terminat studiile.
Şi a făcut-o cât se poate de serios, cerându-i mâna minionei sale iubite cu un inel de aur cu rubin şi stabilind data nunţii în ziua în care se celebrează iubirea, pe 14 februarie. Au trecut, cum spuneam, 41 de ani de-atunci, dar Maria Teresa, ajunsă acum la 65 de ani, şi Marele Duce Henric, de 66 de ani, par îndrăgostiţi ca-n prima zi. Şi nu doar ani au trecut peste ei, ci şi multe responsabilităţi de părinţi, căci cei încoronaţi în 2000 ca suverani ai Luxemburgului au nu mai puţin de cinci copii (Prinţul moştenitor Guillaume, Prinţii Félix, Louis, Alexandra şi Sébastien) şi tot atâţia nepoţi.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
- 2.Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
- 3.Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
- 4."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 5.Trump dezvăluie lumii planul care ar putea aduce sfârşitul războiului din Ucraina. Motivul pentru care Putin s-ar putea bucura
- 6.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 7.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 8.Asta e America dictatorilor globalisti, fără nicio jenă: Preşedintele Joe Biden și-a grațiat propriul fiu, pe Hunter Biden
- 9.Donald Trump a blocat războiul din Ucraina: NATO a amânat deciziile
- 10.Anunțul lui Orban, după ce a vorbit cu Putin
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu