Două grupări de hackeri chinezi au folosit o vulnerabilitate din reţelele americane pentru a spiona industria de apărare a SUA
Postat la: 21.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Cel puţin două grupuri de hackeri chinezi s-au folosit de o vulnerabilitate a dispozitivelor de reţele americane pentru a spiona industria de apărare a Statelor Unite, au declarat marţi cercetători şi producătorul dispozitivelor.
Compania de IT Ivanti din Utah a afirmat într-un comunicat că hackerii au profitat de o deficienţă a dispozitivelor pentru reţele private virtuale din suita Pulse Connect Secure pentru a intra în sistemele "unui număr foarte limitat de clienţi". Ivanti a afirmat că, deşi au fost luate măsuri, rezolvarea problemei nu va avea loc înainte de începutul lunii mai. Ivanti nu a furnizat niciun detaliu despre cine ar putea fi responsabil pentru campania de spionaj, însă compania de securitate cibernetică FireEye a afirmat într-un raport că suspectează că cel puţin unul dintre grupurile de hacking operează în numele guvernului chinez.
"Celălalt grup pe care îl suspectăm este aliniat cu iniţiativele (...) din China", a declarat Charles Carmakal, de la FireEye, înainte de publicarea raportului. Ambasada Chinei la Washington nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii. Beijingul neagă în mod obişnuit că ar avea legătură cu operaţiuni de hacking. FireEye a refuzat să numească ţintele hackerilor, identificându-le doar ca "organizaţii de apărare, guvernamentale şi financiare din întreaga lume". Acesta a declarat că grupul de hackeri suspectaţi că lucrează în numele Beijingului se concentrează în special pe industria de apărare a SUA.
Într-un comunicat, divizia cibernetică a Departamentului pentru Securitate Internă a declarat că lucrează cu Ivanti "pentru a înţelege mai bine vulnerabilitatea dispozitivelor VPN Pulse Secure şi pentru a atenua riscurile potenţiale pentru reţelele federale civile şi din sectorul privat". Agenţia Naţională de Securitate a SUA a refuzat să facă comentarii. Oficialii americani au acuzat în mod repetat hackerii chinezi că au furat secrete militare americane de-a lungul anilor, printr-o varietate de mijloace. În ultimul timp, dispozitivele de reţea - care pot fi greu de monitorizat pentru companii - au apărut ca o cale preferată pentru spionii digitali.
În 2020, FireEye a avertizat că hackerii aliniaţi la Beijing vizau dispozitivele fabricate de Citrix şi Cisco pentru a intra într-o serie de companii în ceea ce a descris drept una dintre cele mai largi campanii ale unui actor chinez din ultimii ani. Momentul ultimei serii de atacuri de hacking nu a fost făcut public în mod explicit, deşi raportul FireEye afirmă că le-a investigat "la începutul acestui an". Carmakal a adăugat că hackerii operau din infrastructura digitală americană şi împrumutau convenţiile de nume ale victimelor lor pentru a-şi camufla activitatea, astfel încât să arate ca orice alt angajat care se conectează de acasă.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Prizonier ucrainean pentru TASS: Am fost antrenați de instructori români in UK
Instructori străini din cel puțin opt țări NATO antrenează militari ucraineni la poligonul din Regatul Unit, a declarat un prizonier de război ucrainean pentru TASS, agenția rusă de știri.
-
14 ani de închisoare pentru un ginecolog din București: Medicul, acuzat că a violat paciente, dă vina pe 'gruparea Heroiu'
Medicul ginecolog Josef Kopp a fost condamnat în primă instanță la 14 ani de închisoare pentru violarea a patru femei în cabinetul său din centrul Capitalei. Judecătorii au dispus, de asemenea, plata unor despăgubiri morale de 24.000 de euro către victime.
-
ITM a descins la Arena Națională la derby-ul FCSB - Dinamo: 610 angajați prestau servicii fără formă legală
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) București a desfășurat o acțiune de control la Arena Națională, în ziua partidei FCSB - Dinamo din 20 octombrie, în urma unei solicitări din partea Jandarmeriei Române.
-
CNA vrea să îi închidă gura Înaltpreasfințitului Teodosie: Se pune la cale o mare operațiune
După ce DNA a deschis dosar penal în urma unor înregistrări trunchiate și despre care nu se știe dacă sunt originale, acum a venit rândul Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) să tragă spre ÎPS Teodosie. Motivul: pentru că a dat un sfat public unui credincios care l-a întrebat la radio dacă să țină post sau nu.
-
Cazul lui Achille. Spania pregătește o lege unică în lume
Spania ar putea deveni prima țară din lume care oferă drepturi speciale maimuțelor mari. Un proiect de lege vine în ajutorul celor aproximativ 150 de gorile, cimpanzei și urangutani care trăiesc pe teritoriul spaniol, mulți dintre ei salvați din circuri și în condiții de viață mizerabile.
-
Unul dintre cei mai importanți globalisti face o prognoză care dă fiori: "Această eră s-a încheiat. Suntem la sfârșitul istoriei!"
Dobânzile scăzute şi politica monetară uşoară au rămas în trecut din 2022, când - după ce a redus dobânzile la aproape zero pentru a face faţă pandemiei de Covid-19 - Rezerva Federală şi-a mărit dobânda de referinţă cu aproximativ 500 de puncte de bază în decurs de 18 luni.
-
Fiica lui Mircea Geoană și-a plagiat discursul după cel al nepoatei lui Donald Trump. Mihaela, "dragostea mea", a plâns la momentul artistic
Ana, fiica lui Mircea Geoană, a avut un discurs in cadrul unei emisiuni tv de prezentare a candidatului independent pentru prezidențiale. Acesta a fost copiat după momentul discursului lui Kai Trump, nepoata lui Donald Trump.
-
Cum să înveți eficient limba engleză evită greșelile comune, învață expresii și folosește cele mai bune resurse
În era digitală, educația evoluează în mod constant, metodele tradiționale de învățare fiind îmbunătățite, de aceea multi cauta cele mai recente anunturi de meditatii. Printre aceste metode se numără și gamificarea în educație, precum și învățarea interactivă în școli. Aceste metode au devenit din ce în ce mai populare la nivel global. Cum funcționează totuși aceste metode și cât sunt ele de eficiente?
-
Programul de Guvernare PSD 2024-2028: care este măsură strategică pentru transformarea țării într-un hub logistic regional (P)
Preşedintele PSD și candidatul partidului la alegerile prezidenţiale, Marcel Ciolacu, a lansat marți programul de guvernare PSD pentru perioada 2024-2028.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Emmanuel Todd: Va fi un șoc descoperirea scopului real al NATO
- 2.Se abate urgia peste Europa in cateva saptamâni: Ursula von der Leyen preia puteri depline în dauna statelor naționale din Uniune
- 3.FT: Ucraina a început să discute cu Occidentul despre cedarea teritoriilor către Rusia, totul pentru a opri războiul!
- 4.Le Figaro: Documente secrete dezvăluie "marele proiect" pentru prăbușirea Israelului
- 5.Război total între Viktor Orban și Ursula von der Leyen: eurodeputații i-au cântat "Bella Ciao" premierului ungar
- 6.Fiul unui oficial de al lui Zelenski a fost filmat călărind în pat zeci de teancuri cu bancnote VIDEO
- 7.Al-Qaida a comis un atac de proporții alarmante, cu sute de morți în doar câteva ore
- 8.Presa germană: Israelul a declarat război ordinii mondiale. Germania trebuie să intervină
- 9.REUTERS: Principalele puncte ale declarației BRICS de la Kazan
- 10.Războiul "Celor 5 axe": planul lui Zelenski pentru ca "Victoria care n-a fost" sa fie recunoscută global
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu