Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Donald Trump face dezvăluiri: Iranul plănuia atacuri împotriva a patru ambasade americane din Orientul Mijlociu

Postat la: 11.01.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat vineri că Iranul plănuia atacuri împotriva a patru ambasade americane în momentul în care generalul Qassem Soleimani a fost ucis în urma unui atac al forţelor americane.

Liderul de la Casa Albă nu a menţionat toate cele patru ambasade care ar fi urmat să fie ţinta unor atacuri planificate de către Iran, însă a făcut referire la Ambasada Statelor Unite de la Bagdad.

„Pot să vă spun că, cel mai probabil, Ambasada de la Bagdad (urma să fie atacată, n.r.). Pot să vă spun că bănuiesc că ar fi fost vizate patru ambasade", a spus Trump pentru Fox News.

Relaţiile între SUA şi Iran sunt extrem de tensionate după ce armata americană l-a ucis în capitala Irakului, Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran.

Ca reacţie, Iranul a lansat atacuri cu rachete asupra forţelor conduse de SUA în Irak la primele ore ale dimineţii de miercuri, „ca represalii pentru atacul cu drone americane" asupra unui comandant iranian a cărui moarte a stârnit temeri privind un război mai lung în Orientul Mijlociu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE