Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Donald Trump: Dacă îl ascultam pe medicul Fauci, am fi avut 700.000 sau 800.000 de morţi

Postat la: 20.10.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Nu este primul atac al preşedintelui american Donald Trump la adresa expertului epidemiolog Anthony Fauci. Trump consideră că medicul conduce de prea mult timp Institutul de Boli Infecţioase.

Luni, 19 octombrie, Preşedintele american Donald Trump a lansat din nou o serie de critici la adresa epertului epidemiolog Anthony Fauci (79 de ani), membru al celulei de criză de la Casa Albă pentru gestionarea crizei sanitare, relatează AFP, citată de Libertatea. „Oamenii s-au săturat să audă vorbindu-se despre COVID", a declarat Trump într-o discuţie telefonică cu membri ai echipei sale de campanie, la care au avut acces mai multe media americane.

De asemenea, preşedintele american a mai spus că „Oamenii s-au săturat. S-au săturat să audă de Fauci şi toţi aceşti idioţi". În ceea ce-l priveşte pe Fauci, Trump consideră că este de prea mult timp la conducerea Institutului de Boli Infecţioase: „Este acolo de 500 de ani". Donald Trump susţine că nu este momentul potrivit pentr a-l concedia pe faucii înainte alegerilor din SUA, dar „ „dacă îl ascultam, am fi avut 700.000 sau 800.000 de morţi". Pandemia s-a soldat cu peste 219.000 de morţi în SUA.

Anumite afirmaţii ale epidemiologului au fost folosite de echipa lui trump într-un clip electoral, fapt ce l-a nemulţumit pe medic, acesta susţinând că în cincizeci de ani de activitate nu a făcut campanie pentru niciun candidat la funcţia de preşedinte al SUA. Dr. Fauci a încercat să clarifice sau să corecteze, în mai multe rânduri, afirmaţiile aproximative ale lui Trump privind vaccinurile sau tratamentele în curs de dezvoltare împotriva COVID-19.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE