Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Donald Trump cere reinvestirea imediată ca președinte al SUA sau organizarea de alegeri după comentariile făcute de Mark Zuckerberg

Postat la: 30.08.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Comentariile făcute de fostul președinte republican pe platforma sa Truth Social vin după ce Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta/Facebook, a vorbit într-un interviu acordat podcasterului american Joe Rogan despre faptul că Facebook a limitat temporar reach-ul unei povești despre datele de pe un laptop care i-ar fi aparținut lui Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, pe atunci contracandidat al lui Trump la alegerile prezidențiale americane.

Zuckerberg i-a spus lui Rogan că povestea publicată de The New York Post despre laptop se încadra în categoria conținutului controversat, fiind suspectată că ar face parte din propaganda rusească, un lucru despre care reprezentanții platformei social media au fost avertizați. Povestea publicată de cotidianul conservator le-a ridicat celor de la Facebook mai multe semne de întrebare privind autenticitatea sa, motiv pentru care platforma social media a limitat pentru câteva zile numărul de persoane la care ajunge în news feed.

Comentariile lui Zuckerberg despre acest subiect nu sunt complet noi însă ele oferă o nouă perspectivă asupra mărturiei pe care CEO-ul Meta/Facebook a depus-o în octombrie 2020 în fața Congresului de la Washington. Zuckerberg a spus atunci că agenții FBI au avertizat compania sa să fie în alertă cu privire la apariția de documente care ar putea face parte dintr-o tentativă străină de manipulare. Fostul președinte american a scris pe Truth Social, folosind majuscule într-o bună parte din text, că „FBI A ÎNGROPAT POVESTEA DESPRE LAPTOPUL LUI HUNTER BIDEN știind că, dacă nu o fac, Trump ar fi câștigat cu ușurință Alegerile Prezidențiale din 2020".

„Aceasta este o FRAUDĂ masivă și INGERINȚĂ ÎN ALEGERI la un nivel care nu a mai fost văzut în țara noastră. REMEDIU: Declarați câștigătorul de drept sau, și aceasta ar fi soluția minimală, declarați Alegerile din 2020 iremediabil de compromise și organizați noi Alegeri, imediat!", a adăugat Donald Trump. Comentariile lui Trump vin în contextul în care Statele Unite se pregătesc de alegeri parțiale pentru Congres (alegeri „midterm") și mai mulți candidați republicani au încercat să se distanțeze de afirmațiile fostului președinte privind fraudarea alegerilor prezidențiale din noiembrie 2020, la care acesta nu a renunțat niciodată.

În timpul interviului acordat lui Rogan, Zuckerberg a afirmat că nu își amintește dacă FBI-ul l-a avertizat anume despre povestea publicată de The New York Post dar că s-a gândit că aceasta ar intra în categoria de dezinformare. Însă Meta a scris ulterior într-un mesaj publicat pe Twitter că „FBI a împărtășit avertismente generale despre ingerințele străine în alegeri - nimic specific despre Hunter Biden". Mai devreme în cursul lunii august Twitter a anunțat că va lua noi măsuri pentru combaterea dezinformării pe platformă înaintea alegerilor parțiale pentru Congres ce vor avea loc anul acesta.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE