Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Donald Trump afirmă că procedura demiterii sale este „război declarat democrației americane" și „o lovitură de stat ilegală"

Postat la: 18.12.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Decizia congresmenilor democraţi de la Washington de a continua procedura demiterii ar fi „război declarat democraţiei americane", a afirmat marţi seară preşedintele SUA, Donald Trump, denunţând o „lovitură de stat".

Continuarea procedurii demiterii ar fi „un război declarat împotriva democraţiei americane", a afirmat Donald Trump. Acesta a făcut declaraţia într-o scrisoare trimisă preşedintelui Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, cu o zi înainte de un posibil vot pentru activarea articolelor de inculpare în procedura demiterii. Preşedintele SUA a catalogat ancheta Camerei Reprezentanţilor drept „o lovitură de stat ilegală cu caracter tendenţios politic".

Comisia pentru Afaceri Judiciare a Camerei Reprezentanţilor a aprobat, vineri după-amiază, cele două articole de inculpare a preşedintelui Donald Trump în scopul demiterii. Acesta este suspectat de abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Pentru a fi activate, cele două articole penale trebuie aprobate de plenul Camerei Reprezentanţilor.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina. Procesul în cadrul procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump ar putea începe în Senatul SUA în ianuarie, a declarat Mitch McConnell, liderul majorităţii republicane.

Update: Demonstranții s-au adunat marți spre miercuri noapte la New York pentru a cere destituirea președintelui american Donald Trump, cu câteva ore înainte de un vot în Camera Reprezentanților pentru activarea articolelor de inculpare în procedura demiterii.

Organizatorii au afirmat că se așteaptă ca mii de persoane să participe la mitingul anti-Trump desfășurat în zona Manhattan din New York. Alte aproxiamtiv 600 de manifestații similare sunt programate în alte orașe americane. Demonstranții adunați în Times Square au scandat sloganuri precum „Trump destituit", și au afișat pancarte cu mesaje ca: „Trump nu este deasupra legii".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE