Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Donald Trump a semnat documentul care recunoaşte suveranitatea Israelului asupra Platoului Golan

Postat la: 25.03.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnat luni o ordonanţă executivă prin care a decis recunoaşterea suveranităţii Israelului asupra Înălţimilor Golan, măsura fiind condamnată vehement de Administraţia din Siria.

Donald Trump a semnat controversatul document la Casa Albă, alături de premierul Israelului, Benjamin Netanyahu. Cu aceeaşi ocazie, Donald Trump a exprimat speranţa că Benjamin Netanyahu va obţine un nou mandat după scrutinul parlamentar programat în Israel pe 9 aprilie. Israelul a ocupat Platoul Golan în "Războiul de Şase Zile" din 1967, extinzând controlul asupra acestui teritoriu în 1981. Niciun alt stat nu recunoaşte suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan.

Benjamin Netanyahu a lăudat decizia lui Donald Trump, afirmând că "legăturile dintre America şi Israel devin mai puternice ca niciodată". La mijlocul lui noiembrie, SUA au votat pentru prima oară împotriva unei rezoluţii a ONU ce considera anexarea israeliană a Înălţimilor Golan drept 'nulă şi neavenită'. Singurul stat care a mai votat împotriva acestei rezoluţii a fost Israel. Administraţia Bashar al-Assad a condamnat vehement decizia lui Donald Trump. "Este vorba de un atac grav asupra suveranităţii Siriei şi integrităţii teritoriale", a reacţionat Ministerul sirian de Externe.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE