Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Document exploziv, desecretizat în SUA: Ce pregătea Trump după alegeri?!

Postat la: 23.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

La o lună după înfrângerea lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale din 2020, un proiect de decret al Casei Albe îi ordona celui mai înalt responsabil militar al ţării să sechestreze aparatele electorale de pe întreg teritoriul Statelor Unite, potrivit unor documente publicate vineri de media Politico.

Documentul exploziv, provenind din Arhivele naţionale, pune în lumină măsurile extreme pe care fostul preşedinte republican era dispus să le ia pentru a se agăţa de putere. "Cu începere de astăzi, Secretarul Apărării are obligaţia de a sechestra, aduna, păstra şi analiza toate maşinile, toate echipamentele şi toate informaţiile stocate electronic" referitoare la alegeri, indică proiectul de trei pagini, niciodată semnat.

Datat din 16 decembrie 2020, decretul prevedea şi numirea unui procuror special însărcinat să depună plângere pentru orice acuzaţii de fraudă decurgând din sechestru. Pentru a justifica acest proiect, documentul enumeră o serie de teorii ale conspiraţiei - dezminţite în mod repetat - despre faptul că aparatele electorale ar fi fost piratate. Nu se ştie de către cine a fost redactat.

Acesta face parte dintre cele peste 750 de documente predate comisiei Camerei Reprezentanţilor care investighează asaltul asupra Capitoliului, după ce Curtea Supremă a respins apelul lui Donald Trump de a bloca dezvăluirea acestora. Comisia nu a răspuns solicitărilor AFP.

Acest grup, compus în principal din aleşi democraţi, urmăreşte să stabilească responsabilitatea lui Donald Trump şi a anturajului său în asaltul asupra sediului Congresului din 6 ianuarie 2021. La un an după ce a părăsit oficial puterea, Donald Trump susţine în continuare că alegerile din 2020 i-au fost "furate". Potrivit sondajelor de opinie, mai mult de jumătate dintre alegătorii republicani sunt de acord cu el, încheie AFP.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE