Directorul general al FMI spune: "Lucrăm din greu la o monedă digitală globală" VIDEO
Postat la: 22.06.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
În timpul unei prezentări la o conferință din Maroc, Kristalina Georgievahe, directorul general al Fondului Monetar Internațional (FMI), a anunțat că organismul mondial "lucrează din greu la conceptul unei platforme globale CBDC".
Georgieva a declarat că monedele digitale ale băncilor centrale trebuie să fie interoperabile între țări, menționând: "Dacă vrem să avem succes, CBDC-urile nu ar putea fi propuneri naționale fragmentate".
"Pentru ca tranzacțiile să fie mai eficiente și mai echitabile, avem nevoie de sisteme care să conecteze țările", a continuat Georgieva, adăugând: "Cu alte cuvinte, avem nevoie de interoperabilitate."
FMI a susținut că monedele digitale globale ar "oferi mai multor oameni acces la servicii financiare și ar reduce costurile", adăugând că "CBDC pot oferi sisteme de plată mai rezistente și mai eficiente" și "pot fi o modalitate mai ieftină și mai rapidă de a face plăți transfrontaliere, de a transmite remitențe... și, de asemenea, de a simplifica alte transferuri".
Unii au avertizat că o monedă digitală globală în mâinile entităților globaliste ar putea inaugura o distopie tehno-comunistă hipercentralizată, permițând urmărirea tuturor achizițiilor și chiar legarea acestora de un sistem de scoruri de credit social.
Robert Kiyosaki, autorul cărții "Tată bogat, tată sărac", a avertizat recent că CBDC-urile ar deschide ușa pentru un nivel fără precedent de supraveghere a americanilor.
"Urmărind fiecare tranzacție financiară, ei vor avea acces la fiecare detaliu al cheltuielilor noastre, la beneficiarul banilor noștri și la modul în care ne alocăm resursele", a declarat Kiyosaki.
"În esență, aceasta reproduce societatea distopică a lui George Orwell descrisă în 1984. Big Brother va monitoriza în permanență activitatea noastră financiară, iar aceasta este tocmai problema cu moneda digitală a băncilor centrale", a adăugat el.
"Ca individ, devin nervos la gândul acestui lucru. Nu vreau ca ei să îmi monitorizeze fiecare tranzacție sau să fie la curent cu obiceiurile mele de cheltuieli. Este o încălcare a intimității mele și nu au de ce să știe cum aleg să îmi aloc resursele", a avertizat autorul.
Reflectând astfel de preocupări, reprezentantul Tom Emmer (R-MN) a introdus recent un proiect de lege care ar interzice Rezervei Federale să introducă CBDC-uri și ar obliga Fed să rămână transparentă în fața Congresului cu privire la cercetările sale în acest domeniu.
CBDC-urile sunt promovate pe baza faptului că vor spori libertatea financiară, însă criticii au afirmat că sistemul ar împuternici statul să impună limite asupra cheltuielilor și să decidă ce au voie să cumpere oamenii.
Suma pe care o poate economisi o persoană ar putea fi, de asemenea, controlată prin intermediul ratelor negative de economisire programate în conturile de economii.
"At the IMF we are working hard on the concept of a global CBDC platform": IMF Managing Director Kristalina Georgieva https://t.co/Py7JLMovuc pic.twitter.com/N6txNHBaaE
— Tim Hinchliffe (@TimHinchliffe) June 19, 2023
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Răsturnare de situație privind DOGE, departamentul creat cu dedicație pentru Elon Musk. Ce arată ordinul semnat de Trump
Ordinul executiv semnat de președintele Donald Trump privind înființarea DOGE, departamentul pentru eficientizarea guvernului ce urmează să fie condus de Elon Musk, arată două modificări majore față de ceea ce a fost anunțat în public.
-
Planul foarte ambițios al lui Donald Trump e legat de inteligența artificială. Investiții uriașe la orizont în SUA
Președintele SUA, Donald Trump, se implică în susținerea unor investiții de sute de miliarde de dolari realizate de sectorul privat pentru a construi infrastructură de inteligență artificială în Statele Unite.
-
O scrisoare găsită: Donald Trump se reinstalează la Casa Albă și descoperă epistola lăsată de Joe Biden
Proaspăt reinstalat în Biroul Oval redecorat, Donald Trump și-a început oficial noul mandat de președinte al Statelor Unite, semnând ordine executive și interacționând cu presa într-o conferință improvizată de aproape 50 de minute.
-
Prețul aurului a atins un nou maxim istoric! Cât a ajuns să coste un gram de aur
Gramul de aur s-a scumpit miercuri cu 2,0595 lei (0,49%), până la o cotaţie de 422,4014 lei, de la 420,3419 lei, cât anunţase marţi Banca Naţională a României (BNR), înregistrând din nou o valoare record.
-
Studiu revoluționar pentru bolile oftalmologice: Vederea ar putea fi redată cu ajutorul unei molecule sintetice
SO moleculă sintetică ce a fost creată în Italia s-a dovedit capabilă să "redeştepte" neuronii retinei pentru a ţine la distanţă bolile degenerative ale ochiului, conform unui studiu recent, care oferă o speranţă împotriva orbirii progresive.
-
Trump amenință forumul de la Davos: "Cu el, trebuie să te aștepți la orice!"
La Davos, toată lumea vorbește numai despre Donald Trump. Noul președinte american a depus jurământul în funcție pe Biblie și sub cupola Capitoliului din Washington chiar în momentul în care începea cel de-al 55-lea Forum Economic Mondial desfășurat în stațiunea din Alpii elvețieni.
-
„Soarele artificial" al Chinei tocmai a doborât recordurile de fuziune, generând plasmă timp de peste 17 minute
Tocmai ne-am apropiat cu un pas de energia curată, aproape nelimitată. Reactorul EAST (Experimental Advanced Superconducting Tokamak) a menținut plasmă supraîncălzită timp de 1.066 de secunde - mai mult decât dublu față de recordul său anterior de 403 secunde.
-
Semne cerești: Cum să vedeți alinierea celor sapte planete pe firmamentul nopții
Toate planetele din sistemul nostru solar se aliniază pentru a defila simultan pe cerul nopții. Acest eveniment ceresc extraordinar va vedea cerul presărat cu șapte planete vizibile în ceea ce se numește o mare aliniere planetară.
-
Dreptul SUA asupra Canalului Panama. Cum se poate declanșa un război cu China
Conform Tratatelor Torrijos-Carter din 1977, Canalul Panama constituie un patrimoniu inalienabil al națiunii centro-americane, fapt stipulat în Constituția Republicii Panama. Canalul nu poate fi vândut, transferat, ipotecat sau înstrăinat.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Efectul BRICS: Mai mult de jumătate din țările lumii boicotează dolarul american
- 2.Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
- 3.Au ajuns-o blestemele oamenilor amărâți de care si-a batut joc: Ursula von der Leyen e grav bolnavă. Și-a anulat toate vizitele
- 4.Aici ar putea fi declanșat Al Treilea Război Mondial: au început pregătiri majore de apărare
- 5.Adevăratele planuri ale lui Donald Trump pentru România. Expert în securitate: „Acest lucru mă sperie"
- 6.De ce stârnește Elon Musk panică printre liderii europeni
- 7.Miracolul argentinian se poate transforma în film de groază - Aprecierea uriașă a monedei pune presiune pe Javier Milei
- 8.Donald Trump ia în calcul posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională
- 9.România ajunge la sapă de lemn, în timp ce economia Ungariei bubuie: salariile vor crește cu 8%, inflația fiind menținută la 3%
- 10.Afacere de 300 de miliarde de euro, propusă de Zelenski lui Trump, pentru economia SUA. "Luaţi banii şi vom cumpăra toate armele din Statele Unite"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu