Din aprilie 2025, cetățenii din UE vor avea nevoie de vize pentru a intra în Marea Britanie
Postat la: 13.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Călătoriile pentru turism în Regatul Unit vor fi din ce în ce mai asemănătoare cu a merge în Statele Unite, începând de anul viitor: de fapt, obligația pentru viză electronică plătită numită ETA (Electronic Travel Authorisation) va fi introdusă și pentru cetățenii UE.
Guvernul laburist britanic a prezentat detaliile sistemului care urmează să intre în vigoare din 2 aprilie 2025, cu scutiri prevăzute pentru cei care au o viză de muncă sau locuiesc în mod regulat în Marea Britanie, relatează ANSA citat de Rador Radio România.
Prelungirea ETA este planificată de ceva timp și pentru sejururile de scurtă durată ale turiștilor provienienți din Uniunea Europeană, care nu mai sunt acoperiți de libertatea automată de circulație în interiorul granițelor britanice pe baza restricțiilor introduse după Brexit. Toate acestea se traduc în necesitatea de a completa un formular online și de a plăti o sumă de bani (10 lire sterline, aproximativ 12 euro): în acest fel se vor putea face mai multe călătorii în Regat pentru sejururi de până la șase luni, pe parcursul a doi ani.
De asemenea, Ministerul de Interne a mai declarat că cetățenii UE vor putea solicita o viză electronică pur și simplu utilizând aplicația pentru smartphone numită UK ETA, începând cu 5 martie 2025. În timp ce pentru călătorii non-europeni obligația începe mai devreme, de la 8 ianuarie 2025.
În comunicatul de presă al Ministerului de Interne se mai precizează că extinderea sistemului la toți străinii care sosesc în țară - cu excepția irlandezilor în virtutea acordurilor dintre Londra și Dublin - urmărește să facă mai eficientă și mai sigură intrarea călătorilor ocazionali și, în același timp, "să prevină abuzurile sistemului nostru de imigrație".
Cuvinte care confirmă declarațiile făcute de Robert Jenrick, un membru al extremei drepte conservatoare în prezent favorit în cursa pentru conducerea Partidului Conservator, cunoscut pentru pozițiile sale anti-imigrație, în martie 2023, pe când lucra la Ministerul de Interne, când a anunțat aprobarea oficială a modelului ETA, aplicat inițial unor state din Golf aliate cu Londra, precum Qatarul. Mai mult, noul guvern laburist, care a preluat funcția după victoria electorală din 4 iulie și sfârșitul erei Tory, care a durat 14 ani, a revendicat și linia rigurozității în controlul la frontiere.
Premierul Keir Starmer a reiterat de mai multe ori că nu intenționează să dea înapoi cu privire la Brexit și nici măcar să se angajeze în propuneri privind o revenire parțială la libertatea de circulație cu UE. Dorința sa de a rezolva tensiunile din trecut cu Bruxelles-ul, așa cum a reieșit clar odată cu recenta vizită în Germania, se limitează la sfera comercială și la tratatele bilaterale din sectorul apărării și al luptei împotriva imigrației ilegale: un exemplu în acest sens este cel anunțat cu cancelarul german, Olaf Scholz.
Chiar și în ceea ce privește propunerea făcută în ultimele luni de Uniunea Europeană privind posibilitatea mobilității fără viză cel puțin pentru studenți, nu au existat măsuri concrete întreprinse de premier. Și pare greu să fie întreprinse în viitor, unde chiar și pe dosarul migranților echipa Laburistă a promis că va urma o linie dură prin repatrieri și lupta împotriva traficanților de persoane.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
România importă masiv energie, recunoaște ministrul Sebastian Burduja. De ce în Austria prețul curentului electric este la jumătate
România se confruntă cu o insuficiență de energie și recurge la importuri semnificative de electricitate, în special în perioadele de vârf de consum, dimineața și seara, a declarat ministrul de resort, Sebastian Burduja. În prezent, importurile ating un nivel de 2.500 de megawați.
-
De ce tace Trump după ce Biden a decis ridicarea interdicției Ucrainei de a folosi arme americane pe teritoriul Rusiei
Președintele ales al Statelor Unite a promis în timpul campaniei electorale că va pune capăt războiului într-o singură zi, dar consilierii sugerează că ar putea avea în vedere o „mare strategie".
-
Victorie în instanță pentru frații Tate. Dosarul pentru trafic de persoane, viol și formarea unui grup infracțional se întoarce la procurori
O instanță din România a decis marți să elimine o parte din probele strânse împotriva influencerului Andrew Tate în dosarul de trafic de persoane și a acordat procurorilor cinci zile pentru a decide dacă doresc să continue procesul sau vor să refacă rechizitoriul.
-
Suveica PSD-AUR: Interpușii PSD l-au propus în funcția de director general al Romprest pe fiul patronului Realitatea Plus care are banii băgați la AUR
Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) l-a propus în funcția de președinte al CA și director general al Romprest pe Paul-Cătălin Ionescu-Păcuraru, fiul patronului Realitatea Plus, Maricel Păcuraru, potrivit unui document obținut de G4media.ro.
-
ANALIZA celor 18 sondaje pentru prezidențiale. Cine sunt performerii și cum s-a ajuns aici - INFOGRAFIC
Duminica viitoare, pe 24 noiembrie, românii se vor prezenta la urme la Primul tur al alegerilor prezidențiale. Bătălia este puternică mai ales pentru Locul II între reprezentanții PNL, AUR și USR. Locul I deja pare adjudecat de premierul Marcel Ciolacu, candidatul PSD.
-
Bătaie pe Schengen înainte de alegeri. "Toată lumea doreşte să bage capul în poză"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, după vizita preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, în Austria că este o perioadă de campanie electorală şi că "toată lumea doreşte să bage capul în această poză". Ciolacu a precizat că ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, avea programată o întâlnire cu ministrul de Interne austriac.
-
Întâlnire de taină între Ludovic Orban și Traian Băsescu, înaintea retragerii surpriză
Prezent în cadrul dezbaterii Digi 24, Ludovic Orban a fost întrebat dacă, în cursul zilei, la ora 11.00, s-a întâlnit cu fostul președinte Traian Băsescu. Orban nu a vrut să confirme întâlnirea, dar a ținut să spună că a avut mai multe discuții de-a lungul acestei campanii cu fostul președinte.
-
Casa Albă vrea sa credem motivul absurd pentru care SUA au dat undă verde rachetelor ATACMS înainte ca Donald Trump să-și preia mandatul
Casa Albă a declarat că strategia sa cu privire la eventuale negocieri între Ucraina şi Rusia este să aducă Kievul pe "cea mai puternică poziţie posibilă" şi a afirmat că Moscova, şi nu Washingtonul, este partea care promovează o escaladare a conflictului.
-
Globalistii vor Război Mondial: După SUA, Franța și Marea Britanie au ridicat restricțiile privind atacurile Ucrainei cu arme cu rază lungă de acțiune asupra Rusiei
Franța și Marea Britanie au ridicat restricțiile privind atacurile cu arme cu rază lungă de acțiune asupra Rusiei pentru Ucraina, scrie Figaro. Înainte de aceasta, NYT a raportat o decizie similară din partea Statelor Unite. Putin a spus că asta ar însemna că „țările NATO sunt în război cu Rusia".
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Trump pregătește o decizie care va genera un seism la nivel mondial: O va face, imediat după preluarea mandatului
- 2.Negocieri secrete între Ucraina și Rusia, dezvăluite în presa Germană. La ce nu vrea să renunțe Kievul
- 3.Se pregătește o rebeliune în cadrul Pentagonului. Planuri anti-Trump printre generalii de top americani
- 4.REUTERS: Principalele puncte ale declarației BRICS de la Kazan
- 5.Republicanii vor interzice masturbarea dacă vor câștiga alegerile! Este noua reclama electorală lansată de democrați VIDEO
- 6.Planul lui Trump de pace în Ucraina: Zonă demilitarizată și oprirea Kievului de a adera la NATO timp de cel puțin 20 de ani
- 7.Economistul Jeffrey Sachs dezvăluie secretul din spatele relațiilor diplomatice dintre SUA și Rusia
- 8.Cine este strategul din umbră al lui Donald Trump? Se spune că este cel mai tare consultant din America. Are 67 de ani.
- 9.Donald Trump a avut primul discurs ca președinte ales la scurt timp după victoria in fata Kamalei Harris: "Voi opri războaiele!"
- 10.Momentul când Donald Trump a decis să intre în politică. Barack Obama a declanșat totul, din cauza unor glume proaste
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu