ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Dimitri Medvedev prevede sfârșitul ONU: Ar putea avea sorta Ligii Națiunilor!

Postat la: 09.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Soarta Națiunilor Unite ar putea ajunge la fel ca cea a predecesorului său, Liga Națiunilor, dacă puterile membrilor permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU vor fi „încălcate", a avertizat șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, potrivit TASS.

El a făcut referire la o inițiativă recentă a americanilor care au propus niște „compromisuri în reformă" la Consiliul de Securitate al ONU și mișcări de reconsiderare a status quo-ului.

„Compromisurile diferă. Dacă acesta implică o încercare a SUA condusă de frenezia sa zoologică anti-rusă de a încălca puterile membrilor permanenți ai UNSC, ei bine, ei se vor îmbolnăvi înghițind praf.

Altfel, Națiunile Unite ar suferi soarta Ligii Națiunilor care a căzut", a scris Medvedev pe canalul său Telegram vineri.

Liga Națiunilor (1920-1946) a fost prima organizație globală menită să asigure pacea și cooperarea între națiuni. În ciuda anumitor realizări, Liga nu a reușit să îndeplinească sarcinile de securitate colectivă. ONU a succedat organizației după al Doilea Război Mondial.

Consiliul de Securitate al ONU, unul dintre cele cinci organe principale ale Națiunilor Unite, are ca membri permanenți Marea Britanie, China, Rusia, Statele Unite și Franța.

Liga Națiunilor a fost o organizație interguvernamentală înființată după primul război mondial in 1919 în urma Conferinței de Pace de la Paris care a pus capăt Primului Război Mondial și precursoarea Organizației Națiunilor Unite. Societatea a fost prima organizație internațională de securitate având obiectivul principal să mențină pacea mondială. În perioada de maximă dezvoltare, între 28 septembrie 1934 și 23 februarie 1935, a avut 58 membri. Stabilite în Pactul Societății Națiunilor, scopurile principale ale Societății erau prevenirea războiului prin securitate colectivă, dezarmarea, și rezolvarea disputelor internaționale prin negociere și arbitraj. Printre altele erau tratate și probleme precum condițiile de muncă, tratamentul corect a locuitorilor indigeni, traficul de persoane și a drogurilor, comercializarea armelor, sănătatea mondială, prizonierii de război, și protejarea minorităților din Europa.

După o serie de succese și unele eșecuri din anii 1920, Liga s-a dovedit neputincioasă în fața agresiunii Puterilor Axei din anii 1930. Germania a părăsit Societatea Națiunilor, urmată apoi de Japonia, Italia, Spania și alții. Declanșarea celui de-Al Doilea Război Mondial a însemnat eșecul scopului principal al Societății, acela de a împiedica o nouă conflagrație mondială. Organizația Națiunilor Unite a înlocuit-o după sfârșitul războiului și a moștenit un număr de agenții și organizații fondate de Societate.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE