ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Die Welt: NATO nu ar trebui să aibă încredere în Ungaria și Turcia!

Postat la: 23.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ungaria este "autoritară", iar NATO ar trebui să ia în considerare reținerea de informații sensibile de la Turcia și Ungaria, scrie Clemens Wergin, comentator de politică externă al Die Welt.

Ziarul german Die Welt susține într-un articol de opinie că Turcia și Ungaria nu ar trebui să aibă încredere în cadrul alianței NATO. Ziarul scrie că președintele turc Recep Tayyip Erdoğan continuă să blocheze aderarea Suediei la NATO, iar Ungaria vrea bani de la UE în schimbul aprobării aderării celor două națiuni.

Autorul articolului, Clemens Wergin, susține, de asemenea, că ambele națiuni au dezvoltat legături "nepotrivite" cu Rusia și apoi se întreabă dacă NATO ar trebui chiar să împărtășească date sensibile cu ambele țări.

"Iar în virajul lor spre autoritarism, Ankara și Budapesta s-au distanțat, de asemenea, în mod semnificativ de comunitatea de valori pentru care reprezintă NATO. Prin urmare, alianța este bine sfătuită să le trateze pe ambele ca parteneri cu rezerve. Acest lucru ar trebui să includă, de exemplu, să nu mai împărtășească neapărat anumite date sensibile cu Turcia și Ungaria în cadrul NATO", scrie Wergin.

Când Wergin, corespondentul șef de politică externă al Die Welt, se referă la "autoritarism", el nu menționează faptul că președintele francez Emmanuel Macron se confruntă cu proteste în masă în țara sa după ce a impus reforma pensiilor fără nici măcar un vot în parlament, sau că a interzis apoi protestele în anumite zone din Paris în urma decretului. În Germania însăși, actualul guvern încearcă să interzică unul dintre cele mai importante partide de opoziție din țară, Alternativa pentru Germania (AfD), chiar dacă partidul crește în popularitate. O astfel de măsură autoritară ar fi întâmpinată cu un protest din partea Bruxelles-ului și a Berlinului dacă Orbán ar lua în considerare chiar și interzicerea partidelor de opoziție în Ungaria.

În ceea ce privește "șantajul" la care Wergin susține că Ungaria supune NATO, trebuie remarcat faptul că UE a "șantajat" mai întâi Ungaria, cerând țării să facă schimbări în ceea ce privește statul de drept pentru a debloca miliarde de dolari din fondurile UE. Se poate spune că guvernul ungar are un mandat democratic mai mare decât guvernul german, partidul Fidesz al lui Orbán primind un nivel atât de ridicat de susținere încât a dus la o nouă victorie zdrobitoare anul trecut și la o majoritate de două treimi în parlament.

Wergin susține că este probabil ca Finlanda să adere în curând la NATO, deoarece Erdoğan a renunțat la opoziția sa față de aderarea acestei țări la NATO. Aceasta înseamnă că Finlanda va adera probabil la NATO fără Suedia. El susține că acest lucru se datorează faptului că decizia Turciei exercită o presiune considerabilă asupra guvernului ungar, care blochează, de asemenea, aderarea, pentru a fi de acord cu cel puțin aderarea Finlandei, de asemenea.

"Ca urmare, a devenit acum mai probabil ca cel puțin Finlanda, care este deosebit de vulnerabilă din cauza frontierei sale terestre lungi cu Rusia, să poată adera la NATO în viitorul apropiat. Suedia, pe de altă parte, va trebui probabil să aștepte cel puțin până după alegerile din Turcia. Europa de Nord-Est ar deveni astfel o zonă de securitate divizată pentru moment, cu finlandezii în interiorul umbrelei NATO și suedezii în afara acesteia", susține el.

El continuă scriind că ambele state au transformat cererea urgentă de aderare a țărilor nordice, declanșată de războiul cu Rusia, într-o "farsă" și au împiedicat admiterea din motive străine. Erdoğan dorea ca Suedia să impună o politică mai dură față de grupurile de opoziție turcești și fusese, de asemenea, indignat de o acțiune anti-islam a provocatorului de dreapta Rasmus Paulson, care a ars un Coran în Stockholm. El susține că Paulson a fost finanțat de Rusia, dar nu oferă nicio dovadă în sprijinul afirmației sale.

În recenta sa călătorie în Turcia, premierul ungar Viktor Orbán a reiterat poziția țării sale în favoarea unor negocieri de pace imediate pentru a pune capăt războiului din Ucraina, afirmând că Europa suferă de "psihoză de război", continentul alunecând zi de zi tot mai mult în război.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE