Die Welt: NATO nu ar trebui să aibă încredere în Ungaria și Turcia!
Postat la: 23.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Ungaria este "autoritară", iar NATO ar trebui să ia în considerare reținerea de informații sensibile de la Turcia și Ungaria, scrie Clemens Wergin, comentator de politică externă al Die Welt.
Ziarul german Die Welt susține într-un articol de opinie că Turcia și Ungaria nu ar trebui să aibă încredere în cadrul alianței NATO. Ziarul scrie că președintele turc Recep Tayyip Erdoğan continuă să blocheze aderarea Suediei la NATO, iar Ungaria vrea bani de la UE în schimbul aprobării aderării celor două națiuni.
Autorul articolului, Clemens Wergin, susține, de asemenea, că ambele națiuni au dezvoltat legături "nepotrivite" cu Rusia și apoi se întreabă dacă NATO ar trebui chiar să împărtășească date sensibile cu ambele țări.
"Iar în virajul lor spre autoritarism, Ankara și Budapesta s-au distanțat, de asemenea, în mod semnificativ de comunitatea de valori pentru care reprezintă NATO. Prin urmare, alianța este bine sfătuită să le trateze pe ambele ca parteneri cu rezerve. Acest lucru ar trebui să includă, de exemplu, să nu mai împărtășească neapărat anumite date sensibile cu Turcia și Ungaria în cadrul NATO", scrie Wergin.
Când Wergin, corespondentul șef de politică externă al Die Welt, se referă la "autoritarism", el nu menționează faptul că președintele francez Emmanuel Macron se confruntă cu proteste în masă în țara sa după ce a impus reforma pensiilor fără nici măcar un vot în parlament, sau că a interzis apoi protestele în anumite zone din Paris în urma decretului. În Germania însăși, actualul guvern încearcă să interzică unul dintre cele mai importante partide de opoziție din țară, Alternativa pentru Germania (AfD), chiar dacă partidul crește în popularitate. O astfel de măsură autoritară ar fi întâmpinată cu un protest din partea Bruxelles-ului și a Berlinului dacă Orbán ar lua în considerare chiar și interzicerea partidelor de opoziție în Ungaria.
În ceea ce privește "șantajul" la care Wergin susține că Ungaria supune NATO, trebuie remarcat faptul că UE a "șantajat" mai întâi Ungaria, cerând țării să facă schimbări în ceea ce privește statul de drept pentru a debloca miliarde de dolari din fondurile UE. Se poate spune că guvernul ungar are un mandat democratic mai mare decât guvernul german, partidul Fidesz al lui Orbán primind un nivel atât de ridicat de susținere încât a dus la o nouă victorie zdrobitoare anul trecut și la o majoritate de două treimi în parlament.
Wergin susține că este probabil ca Finlanda să adere în curând la NATO, deoarece Erdoğan a renunțat la opoziția sa față de aderarea acestei țări la NATO. Aceasta înseamnă că Finlanda va adera probabil la NATO fără Suedia. El susține că acest lucru se datorează faptului că decizia Turciei exercită o presiune considerabilă asupra guvernului ungar, care blochează, de asemenea, aderarea, pentru a fi de acord cu cel puțin aderarea Finlandei, de asemenea.
"Ca urmare, a devenit acum mai probabil ca cel puțin Finlanda, care este deosebit de vulnerabilă din cauza frontierei sale terestre lungi cu Rusia, să poată adera la NATO în viitorul apropiat. Suedia, pe de altă parte, va trebui probabil să aștepte cel puțin până după alegerile din Turcia. Europa de Nord-Est ar deveni astfel o zonă de securitate divizată pentru moment, cu finlandezii în interiorul umbrelei NATO și suedezii în afara acesteia", susține el.
El continuă scriind că ambele state au transformat cererea urgentă de aderare a țărilor nordice, declanșată de războiul cu Rusia, într-o "farsă" și au împiedicat admiterea din motive străine. Erdoğan dorea ca Suedia să impună o politică mai dură față de grupurile de opoziție turcești și fusese, de asemenea, indignat de o acțiune anti-islam a provocatorului de dreapta Rasmus Paulson, care a ars un Coran în Stockholm. El susține că Paulson a fost finanțat de Rusia, dar nu oferă nicio dovadă în sprijinul afirmației sale.
În recenta sa călătorie în Turcia, premierul ungar Viktor Orbán a reiterat poziția țării sale în favoarea unor negocieri de pace imediate pentru a pune capăt războiului din Ucraina, afirmând că Europa suferă de "psihoză de război", continentul alunecând zi de zi tot mai mult în război.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Răsturnare de situație privind DOGE, departamentul creat cu dedicație pentru Elon Musk. Ce arată ordinul semnat de Trump
Ordinul executiv semnat de președintele Donald Trump privind înființarea DOGE, departamentul pentru eficientizarea guvernului ce urmează să fie condus de Elon Musk, arată două modificări majore față de ceea ce a fost anunțat în public.
-
Planul foarte ambițios al lui Donald Trump e legat de inteligența artificială. Investiții uriașe la orizont în SUA
Președintele SUA, Donald Trump, se implică în susținerea unor investiții de sute de miliarde de dolari realizate de sectorul privat pentru a construi infrastructură de inteligență artificială în Statele Unite.
-
O scrisoare găsită: Donald Trump se reinstalează la Casa Albă și descoperă epistola lăsată de Joe Biden
Proaspăt reinstalat în Biroul Oval redecorat, Donald Trump și-a început oficial noul mandat de președinte al Statelor Unite, semnând ordine executive și interacționând cu presa într-o conferință improvizată de aproape 50 de minute.
-
Prețul aurului a atins un nou maxim istoric! Cât a ajuns să coste un gram de aur
Gramul de aur s-a scumpit miercuri cu 2,0595 lei (0,49%), până la o cotaţie de 422,4014 lei, de la 420,3419 lei, cât anunţase marţi Banca Naţională a României (BNR), înregistrând din nou o valoare record.
-
Studiu revoluționar pentru bolile oftalmologice: Vederea ar putea fi redată cu ajutorul unei molecule sintetice
SO moleculă sintetică ce a fost creată în Italia s-a dovedit capabilă să "redeştepte" neuronii retinei pentru a ţine la distanţă bolile degenerative ale ochiului, conform unui studiu recent, care oferă o speranţă împotriva orbirii progresive.
-
Trump amenință forumul de la Davos: "Cu el, trebuie să te aștepți la orice!"
La Davos, toată lumea vorbește numai despre Donald Trump. Noul președinte american a depus jurământul în funcție pe Biblie și sub cupola Capitoliului din Washington chiar în momentul în care începea cel de-al 55-lea Forum Economic Mondial desfășurat în stațiunea din Alpii elvețieni.
-
„Soarele artificial" al Chinei tocmai a doborât recordurile de fuziune, generând plasmă timp de peste 17 minute
Tocmai ne-am apropiat cu un pas de energia curată, aproape nelimitată. Reactorul EAST (Experimental Advanced Superconducting Tokamak) a menținut plasmă supraîncălzită timp de 1.066 de secunde - mai mult decât dublu față de recordul său anterior de 403 secunde.
-
Semne cerești: Cum să vedeți alinierea celor sapte planete pe firmamentul nopții
Toate planetele din sistemul nostru solar se aliniază pentru a defila simultan pe cerul nopții. Acest eveniment ceresc extraordinar va vedea cerul presărat cu șapte planete vizibile în ceea ce se numește o mare aliniere planetară.
-
Dreptul SUA asupra Canalului Panama. Cum se poate declanșa un război cu China
Conform Tratatelor Torrijos-Carter din 1977, Canalul Panama constituie un patrimoniu inalienabil al națiunii centro-americane, fapt stipulat în Constituția Republicii Panama. Canalul nu poate fi vândut, transferat, ipotecat sau înstrăinat.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Efectul BRICS: Mai mult de jumătate din țările lumii boicotează dolarul american
- 2.Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
- 3.Au ajuns-o blestemele oamenilor amărâți de care si-a batut joc: Ursula von der Leyen e grav bolnavă. Și-a anulat toate vizitele
- 4.Aici ar putea fi declanșat Al Treilea Război Mondial: au început pregătiri majore de apărare
- 5.Adevăratele planuri ale lui Donald Trump pentru România. Expert în securitate: „Acest lucru mă sperie"
- 6.De ce stârnește Elon Musk panică printre liderii europeni
- 7.Miracolul argentinian se poate transforma în film de groază - Aprecierea uriașă a monedei pune presiune pe Javier Milei
- 8.Donald Trump ia în calcul posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională
- 9.România ajunge la sapă de lemn, în timp ce economia Ungariei bubuie: salariile vor crește cu 8%, inflația fiind menținută la 3%
- 10.Afacere de 300 de miliarde de euro, propusă de Zelenski lui Trump, pentru economia SUA. "Luaţi banii şi vom cumpăra toate armele din Statele Unite"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu