Detaliile discuțiilor secrete dintre SUA și Rusia au fost dezvăluite în timp ce contraofensiva ucraineană se îndreaptă spre eșec!
Postat la: 27.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Miercuri au fost dezvăluite noi detalii legate de războiul din Ucraina, într-un moment în care Occidentul începe să recunoască faptul că contraofensiva ucraineană eșuează, în ciuda miliardelor de echipamente militare străine (și nu numai) livrate Kievului până în prezent.
"Discuții diplomatice secrete sunt în curs de desfășurare între foști înalți oficiali americani din domeniul securității naționale și membri de rang înalt ai Kremlinului, a confirmat un oficial american direct implicat în discuții pentru The Moscow Times", relatează publicația din Amsterdam.
În timp ce NBC a relatat pentru prima dată la începutul acestei luni despre discuțiile pe canale secundare, descrise ca fiind schimburi "discrete" cu oficiali de rang înalt de la Kremlin, Moscow Times a intervievat un oficial american implicat fără nume, făcând lumină în ceea ce s-a numit "diplomația track 1.5".
La întâlnirile în curs de desfășurare a participat ministrul de externe Serghei Lavrov, reprezentând Moscova, detaliat după cum urmează:
Cunoscute sub numele de diplomația track 1.5, aceste discuții secrete permit ambelor părți să înțeleagă liniile roșii ale celeilalte părți și să atenueze potențialele conflicte, servind ca o legătură crucială între negocierile guvernamentale oficiale (diplomația track 1) și dialogurile neoficiale ale experților (track 2).
"Există o nevoie eminentă de diplomația de tip track 1.5 atunci când lumea se închide, așa cum a făcut-o acum", a declarat oficialul american care este implicat direct în discuții, confirmând în continuare întâlnirile de două ori pe lună, dar care uneori se desfășoară de la distanță, online.
"Am vizitat Moscova cel puțin o dată la trei luni", a declarat diplomatul pentru Moscow Times. După ce, în primele luni ale războiului, încercările directe de negocieri între Rusia și Ucraina au eșuat, după cum se pare, zădărnicite de SUA și Marea Britanie într-un moment în care exista convingerea călăuzitoare că Ucraina ar putea respinge invazia, comunicarea dintre SUA și Rusia s-a deteriorat până la punctul de a deveni aproape inexistentă.
Cu toate acestea, s-a pus accentul pe schimburile de prizonieri, după cum a demonstrat cazul lui Brittney Griner și Viktor Bout.
Mai jos este o transcriere a declarațiilor oficialului american, care dezvăluie o parte din ceea ce delegația americană a aflat (sau cel puțin ceea ce guvernul SUA dorește să semnaleze publicului) pe parcursul dialogului pe canale secundare:
"Ni s-a oferit un anumit acces la modul de gândire al Kremlinului, deși nu atât de mult pe cât ne-am fi dorit."
"Din punctul său de vedere, așezat vizavi de înalți oficiali și consilieri ai Kremlinului, era evident că cea mai mare problemă era că rușii nu au fost capabili să articuleze ce anume doreau și de ce aveau nevoie."
"Ei nu știu cum să definească victoria sau înfrângerea. De fapt, unele dintre elitele cu care am vorbit nu și-au dorit niciodată războiul, spunând chiar că a fost o greșeală totală", a declarat oficialul.
"Dar acum sunt în război - suferirea unei înfrângeri umilitoare nu este o opțiune pentru acești oameni."
"Aici am arătat clar că SUA sunt pregătite să lucreze în mod constructiv cu preocupările de securitate națională ale Rusiei", a adăugat oficialul, rupându-se de linia oficială a SUA de a stoarce financiar Rusia și de a o izola pe plan internațional pentru a o împiedica să continue războiul împotriva Ucrainei."
"O încercare de a izola și schilodi Rusia până la umilire sau colaps ar face aproape imposibilă negocierea - vedem deja acest lucru în reticența oficialilor de la Moscova", a spus el.
"De fapt, am subliniat că SUA au nevoie și vor continua să aibă nevoie de o Rusie suficient de puternică pentru a crea stabilitate la periferia sa. SUA doresc o Rusie cu autonomie strategică pentru ca SUA să avanseze în oportunitățile diplomatice din Asia Centrală. Noi, în SUA, trebuie să recunoaștem că o victorie totală în Europa ar putea să ne afecteze interesele în alte zone ale lumii."
"Puterea rusă", a concluzionat oficialul, "nu este neapărat un lucru rău".
Cu toate acestea, nivelurile superioare ale conducerii Casei Albe, inclusiv președintele Biden însuși, au prezentat doar o poziție de dorință de a susține și înarma Kievul "atât timp cât este nevoie" - dar rămâne probabil că, cu cât forțele ucrainene sunt mai mult încorsetate, cu atât ar putea apărea scenariul unei mai mari "deschideri" față de o soluție negociată serioasă în rândul oficialilor occidentali.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Răsturnare de situație privind DOGE, departamentul creat cu dedicație pentru Elon Musk. Ce arată ordinul semnat de Trump
Ordinul executiv semnat de președintele Donald Trump privind înființarea DOGE, departamentul pentru eficientizarea guvernului ce urmează să fie condus de Elon Musk, arată două modificări majore față de ceea ce a fost anunțat în public.
-
Planul foarte ambițios al lui Donald Trump e legat de inteligența artificială. Investiții uriașe la orizont în SUA
Președintele SUA, Donald Trump, se implică în susținerea unor investiții de sute de miliarde de dolari realizate de sectorul privat pentru a construi infrastructură de inteligență artificială în Statele Unite.
-
O scrisoare găsită: Donald Trump se reinstalează la Casa Albă și descoperă epistola lăsată de Joe Biden
Proaspăt reinstalat în Biroul Oval redecorat, Donald Trump și-a început oficial noul mandat de președinte al Statelor Unite, semnând ordine executive și interacționând cu presa într-o conferință improvizată de aproape 50 de minute.
-
Prețul aurului a atins un nou maxim istoric! Cât a ajuns să coste un gram de aur
Gramul de aur s-a scumpit miercuri cu 2,0595 lei (0,49%), până la o cotaţie de 422,4014 lei, de la 420,3419 lei, cât anunţase marţi Banca Naţională a României (BNR), înregistrând din nou o valoare record.
-
Studiu revoluționar pentru bolile oftalmologice: Vederea ar putea fi redată cu ajutorul unei molecule sintetice
SO moleculă sintetică ce a fost creată în Italia s-a dovedit capabilă să "redeştepte" neuronii retinei pentru a ţine la distanţă bolile degenerative ale ochiului, conform unui studiu recent, care oferă o speranţă împotriva orbirii progresive.
-
Trump amenință forumul de la Davos: "Cu el, trebuie să te aștepți la orice!"
La Davos, toată lumea vorbește numai despre Donald Trump. Noul președinte american a depus jurământul în funcție pe Biblie și sub cupola Capitoliului din Washington chiar în momentul în care începea cel de-al 55-lea Forum Economic Mondial desfășurat în stațiunea din Alpii elvețieni.
-
„Soarele artificial" al Chinei tocmai a doborât recordurile de fuziune, generând plasmă timp de peste 17 minute
Tocmai ne-am apropiat cu un pas de energia curată, aproape nelimitată. Reactorul EAST (Experimental Advanced Superconducting Tokamak) a menținut plasmă supraîncălzită timp de 1.066 de secunde - mai mult decât dublu față de recordul său anterior de 403 secunde.
-
Semne cerești: Cum să vedeți alinierea celor sapte planete pe firmamentul nopții
Toate planetele din sistemul nostru solar se aliniază pentru a defila simultan pe cerul nopții. Acest eveniment ceresc extraordinar va vedea cerul presărat cu șapte planete vizibile în ceea ce se numește o mare aliniere planetară.
-
Dreptul SUA asupra Canalului Panama. Cum se poate declanșa un război cu China
Conform Tratatelor Torrijos-Carter din 1977, Canalul Panama constituie un patrimoniu inalienabil al națiunii centro-americane, fapt stipulat în Constituția Republicii Panama. Canalul nu poate fi vândut, transferat, ipotecat sau înstrăinat.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Efectul BRICS: Mai mult de jumătate din țările lumii boicotează dolarul american
- 2.Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
- 3.Au ajuns-o blestemele oamenilor amărâți de care si-a batut joc: Ursula von der Leyen e grav bolnavă. Și-a anulat toate vizitele
- 4.Aici ar putea fi declanșat Al Treilea Război Mondial: au început pregătiri majore de apărare
- 5.Adevăratele planuri ale lui Donald Trump pentru România. Expert în securitate: „Acest lucru mă sperie"
- 6.De ce stârnește Elon Musk panică printre liderii europeni
- 7.Miracolul argentinian se poate transforma în film de groază - Aprecierea uriașă a monedei pune presiune pe Javier Milei
- 8.Donald Trump ia în calcul posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională
- 9.România ajunge la sapă de lemn, în timp ce economia Ungariei bubuie: salariile vor crește cu 8%, inflația fiind menținută la 3%
- 10.Afacere de 300 de miliarde de euro, propusă de Zelenski lui Trump, pentru economia SUA. "Luaţi banii şi vom cumpăra toate armele din Statele Unite"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu