ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Detaliile discuțiilor secrete dintre SUA și Rusia au fost dezvăluite în timp ce contraofensiva ucraineană se îndreaptă spre eșec!

Postat la: 27.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Miercuri au fost dezvăluite noi detalii legate de războiul din Ucraina, într-un moment în care Occidentul începe să recunoască faptul că contraofensiva ucraineană eșuează, în ciuda miliardelor de echipamente militare străine (și nu numai) livrate Kievului până în prezent.

"Discuții diplomatice secrete sunt în curs de desfășurare între foști înalți oficiali americani din domeniul securității naționale și membri de rang înalt ai Kremlinului, a confirmat un oficial american direct implicat în discuții pentru The Moscow Times", relatează publicația din Amsterdam.

În timp ce NBC a relatat pentru prima dată la începutul acestei luni despre discuțiile pe canale secundare, descrise ca fiind schimburi "discrete" cu oficiali de rang înalt de la Kremlin, Moscow Times a intervievat un oficial american implicat fără nume, făcând lumină în ceea ce s-a numit "diplomația track 1.5".

La întâlnirile în curs de desfășurare a participat ministrul de externe Serghei Lavrov, reprezentând Moscova, detaliat după cum urmează:

Cunoscute sub numele de diplomația track 1.5, aceste discuții secrete permit ambelor părți să înțeleagă liniile roșii ale celeilalte părți și să atenueze potențialele conflicte, servind ca o legătură crucială între negocierile guvernamentale oficiale (diplomația track 1) și dialogurile neoficiale ale experților (track 2).

"Există o nevoie eminentă de diplomația de tip track 1.5 atunci când lumea se închide, așa cum a făcut-o acum", a declarat oficialul american care este implicat direct în discuții, confirmând în continuare întâlnirile de două ori pe lună, dar care uneori se desfășoară de la distanță, online.

"Am vizitat Moscova cel puțin o dată la trei luni", a declarat diplomatul pentru Moscow Times. După ce, în primele luni ale războiului, încercările directe de negocieri între Rusia și Ucraina au eșuat, după cum se pare, zădărnicite de SUA și Marea Britanie într-un moment în care exista convingerea călăuzitoare că Ucraina ar putea respinge invazia, comunicarea dintre SUA și Rusia s-a deteriorat până la punctul de a deveni aproape inexistentă.

Cu toate acestea, s-a pus accentul pe schimburile de prizonieri, după cum a demonstrat cazul lui Brittney Griner și Viktor Bout.

Mai jos este o transcriere a declarațiilor oficialului american, care dezvăluie o parte din ceea ce delegația americană a aflat (sau cel puțin ceea ce guvernul SUA dorește să semnaleze publicului) pe parcursul dialogului pe canale secundare:

"Ni s-a oferit un anumit acces la modul de gândire al Kremlinului, deși nu atât de mult pe cât ne-am fi dorit."

"Din punctul său de vedere, așezat vizavi de înalți oficiali și consilieri ai Kremlinului, era evident că cea mai mare problemă era că rușii nu au fost capabili să articuleze ce anume doreau și de ce aveau nevoie."

"Ei nu știu cum să definească victoria sau înfrângerea. De fapt, unele dintre elitele cu care am vorbit nu și-au dorit niciodată războiul, spunând chiar că a fost o greșeală totală", a declarat oficialul.

"Dar acum sunt în război - suferirea unei înfrângeri umilitoare nu este o opțiune pentru acești oameni."

"Aici am arătat clar că SUA sunt pregătite să lucreze în mod constructiv cu preocupările de securitate națională ale Rusiei", a adăugat oficialul, rupându-se de linia oficială a SUA de a stoarce financiar Rusia și de a o izola pe plan internațional pentru a o împiedica să continue războiul împotriva Ucrainei."

"O încercare de a izola și schilodi Rusia până la umilire sau colaps ar face aproape imposibilă negocierea - vedem deja acest lucru în reticența oficialilor de la Moscova", a spus el.

"De fapt, am subliniat că SUA au nevoie și vor continua să aibă nevoie de o Rusie suficient de puternică pentru a crea stabilitate la periferia sa. SUA doresc o Rusie cu autonomie strategică pentru ca SUA să avanseze în oportunitățile diplomatice din Asia Centrală. Noi, în SUA, trebuie să recunoaștem că o victorie totală în Europa ar putea să ne afecteze interesele în alte zone ale lumii."

"Puterea rusă", a concluzionat oficialul, "nu este neapărat un lucru rău".

Cu toate acestea, nivelurile superioare ale conducerii Casei Albe, inclusiv președintele Biden însuși, au prezentat doar o poziție de dorință de a susține și înarma Kievul "atât timp cât este nevoie" - dar rămâne probabil că, cu cât forțele ucrainene sunt mai mult încorsetate, cu atât ar putea apărea scenariul unei mai mari "deschideri" față de o soluție negociată serioasă în rândul oficialilor occidentali.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE