Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Der Spiegel: Neo-naziştii ruşi care participă la denazificarea Ucrainei!

Postat la: 24.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cel puţin două grupări neo-naziste din Rusia luptă de partea Moscovei în Ucraina, ceea ce pune sub semnul întrebării unul din motivele invaziei ordonate de Vladimir Putin, şi anume „denazificarea" ţării vecine, relatează săptămânalul german „Der Spiegel", care citează un raport confidenţial.

Potrivit „Der Spiegel", informaţii în acest sens au fost furnizate serviciului secret german BND. Raportul nu conţine detalii despre numărul combatanţilor de extremă dreaptă care luptă pentru Moscova în Ucraina, dar îi identifică ca fiind membri ai Rusich şi ai Legiunii Imperiale Ruse. Implicarea acestor grupări în război din partea Rusiei „face ca motivul aparent al războiului, aşa-numita <<denazificare>> a Ucrainei, să fie absurd", menţionează BND. Există informaţii că ambele grupări au participat la războiul din estul Ucrainei, izbucnit în primăvara anului 2014 în urma unei rebeliuni a forţelor proruse din Donbas împotriva Kievului.

Vladimir Putin şi-a trimis soldaţii în Ucraina pe 24 februarie cu scopul declarat de „denazificare şi demilitarizare" vecinului său pro-occidental. După o tentativă nereuşită de a captura Kievul, liderul de la Kremlin şi-a îndreptat eforturile, de la sfârşitul lui martie, pe cucerirea părţii de est şi de sud a ţării vecine. Rusich este considerată o aripă a organizaţiei paramilitare Wagner, cunoscută ca „armata privată a lui Putin". Cealaltă grupare, Legiunea Imperială Rusă, este aripa paramilitară a Mişcării Imperiale Ruse, desemnată de SUA în 2020 ca organizaţie teroristă.

Nu este clar dacă prezenţa acestor grupări în Ucraina a fost decisă de Moscova sau în urma unei consultări cu Moscova, subliniază BND. Conform informaţiilor primite de BND, Legiunea Imperială Rusă este prezentă în Ucraina din luna martie, în timp ce Rusich luptă alături de forţele ruse de la începutul lui aprilie. Steagul Mişcării Imperiale Ruse a fost observat în Ucraina la mijlocul lunii martie, remarcă cotidianul britanic „The Guardian", care se referă la postări pe reţelele de socializare.

Denis Gariev, liderul Legiunii Imperiale Ruse, adjunctul său şi alţi doi membri ai grupării au fost răniţi în lupte. Fondatorul Rusich, Aleksei Milciakov, a fost rănit imediat după ce gruparea sa a intrat în Ucraina, se arată în informaţiile primite de BND. Potrivit publicaţiei „The Times", Milciakov a fost fotografiat cu un steag cu svastică şi făcând salutul nazist împreună cu un colaborator de-al său, Ian Petrovski. Cei doi s-au cunoscut la un program de pregătire paramilitară al Mişcării Imperiale Ruse, potrivit The Times. BND l-a identificat pe un alt membru al Rusich, şi anume Aleksandr M., un corespondent militar la postul TV de stat Pervîi Canal.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE