Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Departamentul de Justiţie al SUA pregăteşte o investigaţie antitrust împotriva Google

Postat la: 02.06.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite pregăteşte o investigaţie împotriva Google, pentru a stabili dacă gigantul din sectorul tehnologiei a încălcat legislaţia în domeniul concurenţei în afacerile sale online, au declarat două surse apropiate situaţiei.

Oficiali ai diviziei antitrust a Departamentului de Justiţie şi ai Comisiei Federale pentru Comerţ s-au întâlnit în ultimele săptămâni pentru a discuta cazul Google, au spus sursele. Posibila investigaţie reprezintă cel mai recent atac al administraţiei preşedintelui Donald Tump împotriva unei companii de tehnologie, care a acuzat companiile de media socială şi Google de reducerea la tăcere a conservatorilor, pe platformele online.

O sursă a spus că posibila investigaţie, despre care a scris prima oară publicaţia Wall Street Journal, se concentrează pe acuzaţiile că Google a favorizat propriile sale afaceri în rezultatele căutărilor. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Justiţie a spus că nu poate confirma sau nega că este luată în considerare o investigaţie. Reprezentanţii Google au refuzat să comenteze.

În 2013, în urma unei investigaţii a Comisiei Federale pentru Comerţ, Google a acceptat să pună capăt practicii de a elimina recenziile şi alte date referitoare la propriile sale produse de pe site-urile companiilor concurente, şi să permită advertiserilor să exporte date pentru evaluarea independentă a campaniilor. Motorul de căutare, YouTube, evaluările, hărţile şi alte afaceri, servicii oferite gratuit utilizatorilor dar finanţate prin publicitate, au transformat compania într-una dintre cele mai bogate din lume în numai două decenii.

În acest timp, Google ş-a făcut inamici atât în sectorul tehnologiei, din cauza poziţiei dominante pe piaţă, precum şi la Washington, unde parlamentarii reclamă de la politicile părtinitoare la planurile în China. Directorul general al TripAdvisor şi co-fondatorul Stephen Kaufer a salutat informaţia că Google ar putea fi investigată de Departamentul de Justiţie.

"TripAdvisor continuă să fie îngrijorată de practicile Google în Statele Unite şi în restul lumii", a spus Kaufer. Candidatul democrat pentru alegerile prezidenţiale Elizabeth Warren a cerut măsuri pentru divizarea Google, precum şi a altor companii de tehnologie. Senatorul Kamala Harris, care candidează la rândul său din partea democraţilor la preşedinţia americană, este de acord cu acest punct de vedere.

Google s-a confruntat cu o serie de investugaţii în străinătate. Comisia Europeană a impus companiei o amendă e 2,4 miliarde de euro (2,7 miliarde dolari), acum doi ani, pentru că şi-a promovat în mod incorect propriul serviciu de comparare a produselor. Între timp, Google a oferit companiilor concurente posibilitatea de a licita pentru spaţiul de publicitate din partea de sus a paginii cu rezultatele căutărilor, oferindu-le posibilitatea să concureze în mod egal.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE