Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Departamentul de Justiție al lui Biden îl amendează pe Musk cu 350.000 de dolari după ce a refuzat să le dea acces la contul de Twitter al lui Trump

Postat la: 10.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Documente judiciare publicate recent arată că procurorii federali au obținut un mandat pentru contul de Twitter al lui Donald Trump în ianuarie - dar Twitter, sub conducerea lui Elon Musk, a refuzat să predea informațiile.

Mandatul de percheziție fusese trimis cu un ordin de nedivulgare care interzicea Twitter să anunțe pe cineva despre existența sau conținutul mandatului. Documentul judiciar a dezvăluit, de asemenea, că Twitter a întârziat inițial prezentarea materialelor solicitate, în timp ce întreprindea, fără succes, obiecții litigioase la ordinul de nedivulgare.

Deși platforma de socializare s-a conformat în cele din urmă mandatului și a predat informațiile solicitate la trei zile după termenul limită, instanța districtuală a considerat că X a încălcat mandatul și a fost amendată cu 350.000 de dolari. Dezvăluirea a venit ca parte a unui apel în fața Curții de Apel a Statelor Unite pentru Circuitul Districtului Columbia, în care instanța a confirmat decizia unei instanțe inferioare în acest caz. În hotărâre se preciza: "În cazul în care nu este vorba de o infracțiune, nu este vorba de o infracțiune de corupție:

"În concluzie, confirmăm hotărârile instanței districtuale în toate privințele. Instanța districtuală a respins în mod corespunzător contestația Twitter privind Primul Amendament la ordinul de nedivulgare. Mai mult, instanța districtuală a acționat în limitele puterii sale discreționare de a-și gestiona dosarul atunci când a refuzat să suspende executarea mandatului în timp ce se judeca cererea privind Primul Amendament. În cele din urmă, instanța districtuală a respectat procedurile adecvate înainte de a constata că Twitter a încălcat legea - inclusiv dându-i posibilitatea de a fi audiat și de a se apăra de sfidarea instanței pentru a evita sancțiunile. În aceste circumstanțe, instanța nu a abuzat de puterea sa discreționară atunci când, în cele din urmă, a declarat Twitter vinovat de sfidare și a impus o sancțiune de 350.000 de dolari."

Twitter a susținut în apelul său că ordinul de nedivulgare a încălcat Primul Amendament și legea privind comunicațiile stocate și că instanța districtuală ar fi trebuit să emită o suspendare a executării mandatului de percheziție până la soluționarea obiecțiilor la ordinul de nedivulgare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE