Decizia lui Vladimir Putin care arunca pretul petrolului in aer. Ce se intampla cu productia de titei a Rusiei
Postat la: 29.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Rusia nu isi va creste productia de petrol in viitorul imediat, in pofida inaspririi sanctiunilor americane impotriva Iranului, a declarat presedintele Vladimir Putin.
Pretul petrolului a sarit in ultimele zile pana aproape de pragul de 75 de dolari pentru prima data in ultimele sase luni, dupa ce SUA au anuntat luni anularea scutirilor de la respectarea sanctiunilor, care le permiteau anumitor tari, precum China si India, sa importe petrol brut din Iran. 'Producem in prezent 1,5 milioane de barili de petrol pe zi. Si putem produce mai mult. Avem un potential colosal. Insa avem cu acord cu OPEC ce prevede mentinerea productiei la un anumit nivel. Iar acest acord ramane in vigoare pana in iulie', a afirmat Putin, intr-o conferinta de presa la finalul summitului 'Noului Drum al Matasii', scrie Agerpres.
'Niciunul din partenerii nostri, inclusiv Arabia Saudita, nu renunta la acordurile noastre din cadrul OPEC', a dat asigurari presedintele rus. Putin a declarat insa ca Rusia este 'pregatita sa satisfaca necesitatile nu doar ale Chinei, ci si ale tuturor partenerilor (sai) din intreaga lume'. 'Restrictiile americane fata de Iran vor intra in vigoare la inceputul lui mai. Nu imi imaginez care va fi reactia pietei mondiale energetice', a mentionat el. Presedintele american Donald Trump a dat asigurari ca tari precum Arabia Saudita vor compensa inchiderea 'robinetului' iranian. Cu toate acestea, Riadul a indicat miercuri ca nu are in vedere o crestere a productiei in viitorul apropiat.
"Vorbit cu Arabia Saudita si altii pe tema majorarii fluxului de petrol. Toti sunt de acord", a scris pe Twitter presedintele american. Liderul de la Casa Alba a mai discutat in trecut cu membrii Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) pentru ca acestia sa isi majoreze productia si cursul titeiului sa scada. Presiunile asupra cartelului s-au accentuat dupa ce Statele Unite au decis sa puna capat, de la 2 mai, derogarilor care permiteau ca opt tari sa cumpere petrol iranian. Donald Trump a afirmat deja luni ca Arabia Saudita, liderul cartelului, si celelalte tari vor "compensa" pierderea de barili iranieni pe piata mondiala.
Ministrul saudit al energiei, Khalid Al-Falih, a dat asigurari in acelasi timp ca tara sa este pregatita sa "stabilizeze" piata. Mai devreme in cursul zilei de vineri, Donald Trump a facut deja ca pretul petrolului sa se diminueze dupa ce a afirmat ca a vorbit cu OPEC pentru a reduce barilul de petrol, ceea ce, in opinia sa, va duce la scaderea pretului benzinei. Miliardarul american nu a precizat insa daca a vorbit direct cu un responsabil al OPEC de la Viena ori s-a referit la membri ai cartelului, cum este Arabia Saudita, noteaza AFP.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Un scandal uriaș: Credit Suisse a ascuns conturile naziștilor
O anchetă efectuată de o comisie a Senatului american a dezvăluit că Credit Suisse ar fi ascuns informații în cursul investigațiilor anterioare asupra conturilor bancare care au aparținut naziștilor în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, transmite AFP.
-
Efectul BRICS: Mai mult de jumătate din țările lumii boicotează dolarul american
Mai mult de jumătate din țările lumii boicotează dolarul într-o măsură mai mare sau mai mică: până la sfârșitul anului 2024, alte 14 țări s-au înscris pe drumul dedolarizării, iar numărul oponenților monedei americane l-a depășit pe cel al susținătorilor acesteia.
-
Ce să NU faci de Sfântul Ioan Botezătorul, pe 7 ianuarie. Tradițiile care țin ghinionul la distanță
În data de 7 ianuarie este prăznuit Sfântul Ioan Botezătorul. În această zi, aproape două milioane de cetățeni români își sărbătoresc onomastica. Iată mai jos, în articol, ce este bine să faci în această zi, pentru a ține ghinionul la distanță, dar și ce tradiții și obiceiuri din bătrâni se respectă.
- Ce este virusul HMPV care face ravagii in China si a ajuns si in Europa si SUA? Beijingul ia măsuri de urgență după izbucnirea unui focar asemănător celui de Covid-19
-
Ce creșteri de taxe urmează in 2025? Guvernul vrea venituri suplimentare de 26,2 miliarde lei, dar cele din ordonanța trenuleț aduc abia un sfert
Măsurile fiscale introduse prin ordonanța trenuleț pentru creșterea veniturilor bugetare (creștere impozit la dividende, eliminare facilități pentru angajați din unele domenii și reducere de prag la microîntreprinderi) ar aduce la bugetul statului circa 6,3 miliarde de lei, potrivit informațiilor Profit.ro.
-
Globurile de Aur 2025. Actorul român Sebastian Stan a câștigat premiul pentru cel mai bun actor într-o categorie majoră
Actorul de origine română Sebastian Stan a câștigat la Globurile de Aur 2025 premiul pentru cel mai bun actor într-un film musical sau comedie pentru „A Different Man", un film despre un bărbat desfigurat.
-
Modelele AI au rezultate mai bune decât experţii în imagistică cu ultrasunete în diagnosticarea cancerului ovarian
Un studiu internaţional desfăşurat de cercetători de la Institutul Karolinska din Suedia arată că modelele bazate pe inteligenţă artificială (AI) au rezultate mai bune decât experţii în diagnosticarea cancerului ovarian pe baza imagisticii cu ultrasunete. Rezultatele studiului au fost publicate săptămâna aceasta în "Nature Medicine".
-
Un nou trend în SUA: Bărbații tineri, singuri, părăsesc bisericile tradiționale pentru alternativa mai „masculină" reprezentată de biserica Ortodoxă
Bărbații tineri și singuri se îndreaptă către Biserica Ortodoxă după ce au descoperit religia creștină „masculină" prin intermediul influencerilor online. Unii convertiți au declarat că s-au simțit deziluzionați de „feminizarea" bisericii protestante și au fost atrași de „autenticitatea" ortodoxiei, scrie The Telegraph.
-
Bill Gates și alți lideri din domeniul tehnologiei își împărtășesc previziunile pentru 2025: "Cel puțin 100.000 de roboți personali AI vor fi precomandați"
Discuțiile despre inteligența artificială au dominat anul 2024, iar liderii din tehnologie prezic că următoarea etapă a noii ere AI va veni în 2025 - cu posibile beneficii sau riscuri.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 2.Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
- 3.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 4.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 5.Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
- 6.Au ajuns-o blestemele oamenilor amărâți de care si-a batut joc: Ursula von der Leyen e grav bolnavă. Și-a anulat toate vizitele
- 7.Anunțul lui Orban, după ce a vorbit cu Putin
- 8.Modelul lui Călin Georgescu: Reformele radicale ale excentricului președinte Milei au scos Argentina din recesiune!
- 9.Israelul bombardează intens Damascul după fuga lui Bashar al-Assad
- 10.Aici ar putea fi declanșat Al Treilea Război Mondial: au început pregătiri majore de apărare
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu