De ce se răspândește informația că populaţia Israelului ar urma să fie relocată într-un est pustiit al Ucrainei
Postat la: 19.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Rusia a apelat din ce în ce mai mult la şantaj şi la stimulente financiare pentru a angaja germani care să spioneze pentru Moscova, după lovitura dată serviciilor sale de informaţii prin expulzarea de către Europa a aproximativ 600 de diplomaţi ruşi, este concluzia la care a ajuns serviciul de securitate internă al Germaniei, relatează Reuters
Oficiul Federal pentru Protecţia Constituţiei (BfV) spune că serviciile de informaţii ruseşti cheltuiesc sume mari pentru a recruta agenţi în Germania, în ciuda eforturilor occidentale de a le limita operaţiunile de la invazia Moscovei în Ucraina. "Rusia depune eforturi pentru a compensa reducerea de către guvernul german a numărului de agenţi ruşi în Germania", a declarat şeful BfV, Thomas Haldenwang, într-o conferinţă de presă.
Doi cetăţeni germani care au fost acuzaţi în luna august a anului trecut de înaltă trădare prin spionaj în favoarea Rusiei au fost plătiţi fiecare cu aproximativ 400.000 de euro pentru serviciile lor, a precizat BfV. "Onorariile agenţilor arată că serviciile Rusiei continuă să dispună de resurse financiare enorme cu care să îşi urmărească obiectivele de informaţii", punctează serviciul german.
Cei mai expuşi riscului de a fi vizaţi de serviciile de securitate ruseşti au fost germanii care locuiau în Rusia şi călătoreau în mod regulat în această ţară, inclusiv diplomaţii germani, care ar putea fi vulnerabili la încercările de şantaj. "De îndată ce deţin informaţii compromiţătoare despre ţintele lor, aceste servicii nu se sfiesc să folosească tehnici agresive de recrutare", arată BfV.
La începutul acestei luni, NATO şi-a reafirmat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la spionajul rusesc şi a cerut măsuri mai dure ca răspuns la ceea ce a spus că este o campanie de activităţi ostile, inclusiv acte de sabotaj şi atacuri cibernetice.
Invazia Rusiei în Ucraina, la 24 februarie 2022, a fost o trezire bruscă pentru mulţi dintre cei care fac parte din sistemul de securitate al Germaniei, după ani de zile în care Berlinul a încercat să lege Moscova de ordinea juridică internaţională printr-o reţea de legături comerciale şi mai ales energetice.
O creştere recentă a sprijinului pentru partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) şi pentru partidul autoritarist de stânga BSW a contribuit, de asemenea, la declanşarea unei reflecţii majore. Ambele partide se fac adesea ecoul propagandei Kremlinului cu privire la război, inclusiv în opoziţia lor faţă de furnizarea de arme Ucrainei pentru a se apăra.
Rusia a dovedit că are capacitate de a se adapta în găsirea unor modalităţi de a influenţa evenimentele din Germania chiar şi după ce canalele sale media au fost interzise şi 600 dintre diplomaţii săi staţionaţi în Europa au fost expulzaţi, a declarat BfV.
Unele dintre aceste eforturi de influenţare s-au mutat pe platforma socială Telegram, care este dificil de supravegheat, în timp ce spionii sunt acum integraţi în organizaţii internaţionale. Ofiţerii ruşi însărcinaţi să se ocupe de recrutarea de informatori călătoresc acum pentru a face acest lucru, nu mai sunt stabiliţi în Germania.
Grupurile de extremă-dreapta sunt, de asemenea, un public receptiv pentru operaţiunile de influenţă ruseşti. Printre acestea se numără adepţii teoriei conspiraţiei Reichsbuerger (Cetăţenii Reichului), dintre care unii sunt acum judecaţi pentru că au pus la cale o lovitură de stat împotriva ordinii democratice germane, un complot pentru care au căutat sprijinul Rusiei.
Printre noile conspiraţii care circulă în cercurile de extremă-dreapta, atrage atenţia BfV, se numără credinţa nefondată că războiul din Ucraina este menit să creeze un pustiu depopulat în estul ţării, în care ar putea fi relocată populaţia Israelului, iar preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, fiind evreu, este prezentat în mod fals ca fiind unul dintre conspiratori.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
- Veste bună pentru clienții Hidroelectrica: facturile din octombrie și noiembrie vor fi recalculate și vor fi mai mici
-
C'est fini! Clotilde Armand a renunțat la mandatul de senator
Fostul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, declarată incompatibilă de ÎCCJ, a renunțat vineri la mandatul de senator USR de București pe care l-a câștigat la alegerile parlamentare, după ce în urmă cu o zi a mers să-și preia mandatul.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
- 2.Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
- 3.Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
- 4."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 5.Trump dezvăluie lumii planul care ar putea aduce sfârşitul războiului din Ucraina. Motivul pentru care Putin s-ar putea bucura
- 6.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 7.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 8.Asta e America dictatorilor globalisti, fără nicio jenă: Preşedintele Joe Biden și-a grațiat propriul fiu, pe Hunter Biden
- 9.Donald Trump a blocat războiul din Ucraina: NATO a amânat deciziile
- 10.Anunțul lui Orban, după ce a vorbit cu Putin
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu