Cum se derulează "Operațiunea Valkiria" împotriva lui Putin: cine ar putea să dea o lovitură de stat la Moscova
Postat la: 02.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Mai mulți experți afirmă că Moscova "nu este atât de puternică pe cât pare" după un an și jumătate de război în Ucraina și că mercenarii ar putea pregăti "o altă lovitură de stat".
La nouăsprezece luni de la începutul războiului ucrainean, după demararea invaziei ruse, luptele continue dintre armata rusă și trupele ucrainene au devenit un conflict de uzură. Atacuri zilnice ale ambelor părți și, în timp ce contraofensiva Kievului recuperează teritoriu, forțele ruse par să nu ajungă mai departe. Longevitatea conflictului a atras privirile asupra Moscovei, și mai ales asupra lui Vladimir Putin, care ar putea fi victima unei "Operațiuni Valkiria", potrivit unor experți.
Rusia are ceea ce este considerată a doua cea mai bună armată din lume, după Statele Unite, deși unii experți consideră forțele Moscovei ca fiind peste cele ale Washingtonului. Dar rezultatele din Ucraina pun la îndoială această poveste. Cele mai recente estimări, datate 9 septembrie 2023, furnizate de șeful Statului Major General al Ucrainei, ridică numărul soldaților ruși uciși la 268.140. Cu toate acestea, oficialii americani cred că cifra este ceva mai mică, în jur de 120.000 de soldați morți. De asemenea, cifra a fost publicată de "The New York Times" la jumătatea lunii august împreună cu numărul soldaților ruși răniți în conflict, care a fluctuat între 170.000 și 180.000.
Au existat unele date care l-au determinat pe ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, să ceară Kremlinului să planifice creșterea drastică a forțelor militare ale țării. În aprilie, scurgerea de documente oficiale clasificate americane din februarie și martie a arătat că oficialii americani credeau că Rusia a folosit 527 dintre cele 544 de batalioane disponibile în războiul din Ucraina, potrivit unui articol CNN. "The New York Times" estimează că Rusia aproape că a triplat numărul de soldați din armata sa comparativ cu Ucraina, cu 1.330.000 de soldați în plus în rândul forțelor militare, rezerviștilor și forțelor paramilitare active.
În ciuda acestui fapt, experții chestionează forțele ruse, precum și Kremlinul însuși și alte instituții precum grupul Wagner, punându-l sub semnul întrebării pe Putin. După răscoala militară a Grupului Wagner de la sfârșitul lunii iunie, acum chiar și gruparea paramilitară Legiunea Libertății încearcă să-l pună la încercare pe președintele rus. După cum a explicat Europa Press, contul Freedom Legion Telegram a anunțat că "grupurile noastre lucrează deja în regiunea Belgorod. Nu există răniți sau morți printre legionari, lucrăm conform planului".
După moartea fostului lider al Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, experții considerau deja că cercurile apropiate grupării mercenare și altele asemenea "nu vor uita ce a făcut Putin împotriva acestui șef și vor aștepta mereu un moment potrivit pentru a organiza o altă lovitură de stat".
Și totul vine de la începutul unui război pe care mulți nu l-au dorit. La câteva zile după începutul invaziei ruse, Kremlinul însuși s-a răzvrătit împotriva președintelui. Andrei Kortunov, un consilier senior de la Kremlin, a spart rândurile pentru a cere încetarea focului în Ucraina. Un război pe care îl considera "rușinos" pentru Rusia și care l-a determinat pe liderul rus, Vladimir Putin, să transforme țara "într-o paria pe scena internațională", potrivit cuvintelor diplomatului.
Astfel, încetul cu încetul au apărut experți, mai ales din serviciile secrete americane și britanice, care au asigurat că "o victorie pentru Ucraina este mai aproape decât pentru Rusia", ceea ce a dus la convingerea că Rusia "nu este atât de puternică pe cât pare". "Chiar crede Rusia că are cea mai bună armată din lume?" Experții argumentează că "operațiunea militară specială" care urma să dureze "câteva zile" în viziunea Moscovei a ajuns la aproape 600 de zile.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
- Veste bună pentru clienții Hidroelectrica: facturile din octombrie și noiembrie vor fi recalculate și vor fi mai mici
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
- 2.Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
- 3.Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
- 4."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 5.Trump dezvăluie lumii planul care ar putea aduce sfârşitul războiului din Ucraina. Motivul pentru care Putin s-ar putea bucura
- 6.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 7.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 8.Asta e America dictatorilor globalisti, fără nicio jenă: Preşedintele Joe Biden și-a grațiat propriul fiu, pe Hunter Biden
- 9.Donald Trump a blocat războiul din Ucraina: NATO a amânat deciziile
- 10.Anunțul lui Orban, după ce a vorbit cu Putin
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu