Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cum ridiculizează MAE rus ideea înființării unei armate a Uniunii Europene

Postat la: 08.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Înainte de a prezenta idei despre crearea unei armate UE pentru menținerea păcii, oficialii europeni ar trebui să învețe cum să rezolve problema refugiaților și migranților, a scris purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Diplomatul rus a atras atenția asupra declarației șefului diplomaţiei italiene, care a propus formarea în Uniunea Europeană a "unor forțe armate proprii care ar putea juca un rol în menținerea păcii și prevenirea conflictelor".

"O armată UE? Poate că ar trebui să înceapă prin a dezvolta propriul vaccin împotriva COVID? Sau să învețe să apere într-un mod uman, în conformitate cu obligațiile noastre internaționale, granițele Uniunii Europene? Să rezolve problema refugiaților și a migranților? Abia apoi să creeze o armată", a comentat Zaharova.

"Înainte de formarea unei armate unificate, ar fi bine să înțelegem cu ce fel de combustibil se va deplasa și cu care va zbura. Altfel, președintele american va veni la Bruxelles și va spune că el va crește prețurile la combustibil dacă armata UE nu îi atacă pe cei pe care îi indică", a adăugat Zaharova.

Reprezentantul Ministerului rus de Externe i-a cerut ministrului italian să se gândească "de ce atunci fiecare țară NATO (a se citi, UE) ar trebui să plătească sume colosale trezoreriei comune (și, de fapt, Washingtonului), care, după cum s-a spus, se cheltuie pentru asigurarea securităţii lor?".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE