Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cum arată acoperișul Kremlinului după asa-zisul "atac cu drone" care ar fi putut avea un efect devastator

Postat la: 04.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Două drone au explodat, miercuri, în apropiere de cupola Palatului Senatului de la Moscova. Una dintre explozii se pare că a avut loc chiar pe cupolă, după cum se poate vedea și în imaginile realizate de agenția Anadolu.

O urmă aparent de arsură se poate observa în locul exploziei. O bucată de metal a rămas din obiectul care a explodat. EPA-EFE a distribuit, de asemenea, imagini cu persoane care inspectează domul, chiar în apropriere de locul exploziei. Potrivit imaginilor din arhiva Getty Images realizate între septembrie 2022 și martie 2023 confirmă faptul că acele urme nu erau prezente înaintea exploziei de miercuri dimineață.

Rusia susține că Ucraina a încercat să lanseze un atac cu drone asupra Kremlinului, în noaptea de marți spre miercuri, pentru a atenta la viața lui Vladimir Putin.
Filmarea în care se vede un nor de fum deasupra Kremlinlui a fost postată în primele ore ale zilei de miercuri pe contul unui grup local și preluat de mass-media rusă, inclusiv de canalul Telegram al portalului de știri militare Zvezda.

„Kremlinul a evaluat aceste acțiuni ca fiind un act terorist planificat și o tentativă de asasinare a președintelui în ajunul Zilei Victoriei, paradei din 9 mai", a relatat agenția de stat RIA, adăugând că Putin nu și-a modificat programul și că lucrează ca de obicei. Aceasta a precizat că două drone au fost folosite în presupusul atac, dar au fost neutralizate de apărarea rusă. Volodimir Zelenski, aflat în vizită la Helsinki, a negat că Ucraina e responsabilă de un atac cu drone asupra Kremlinului „Noi nu îl atacăm pe Putin, sau Moscova, ci luptăm pe teritoriul nostru. Ne apărăm satele și orașele", a comentat Zelenski în cadrul unei conferințe de presă în capitala Finlandei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE