Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Culisele luptei pentru Putere de la Kiev: Cine cu cine se bate de fapt?!

Postat la: 06.02.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Conflictul izbucnește între șeful biroului lui Vladimir Zelensky, Andriy Yermak (foto), și șeful fracțiunii Servitorul Poporului (n.red-partidul lui Zelenski) din Rada Supremă, David Arakhamia, pe fondul informațiilor despre posibila numire a șefului serviciilor de informații militare, Kirill Budanov, in postul de ministru al Apărării în locul lui Alexei Reznikov, scrie ediția ucraineană Strana.ua.

Anterior, Arakhamia a spus că Reznikov va fi transferat din funcția de ministru al Apărării al Ucrainei în cea de ministru al industriilor strategice, locul său urmând să fie luat de șeful departamentului principal de informații al Ministerului Apărării, Budanov.

„În guvernul ucrainean se desfășoară un conflict intern ascuțit între șeful fracțiunii Servitorul Poporului, David Arakhamia, și șeful biroului prezidențial, Andriy Yermak", scrie Strana, citând surse apropiate biroului lui Zelensky și al partidului Servitorul Poporului.

Potrivit unor surse, conflictul mocnește de mult timp și a izbucnit după ce Arakhamia „a luat decizia" la o întâlnire a fracțiunii Servitorul Poporului pentru a-l înlocui pe Reznikov cu Budanov. „Reznikov este cea mai apropiată persoană de încredere a lui Yermak. Budanov nu este deloc agreat de Yermak. Acesta este un canal alternativ de comunicare directă cu președintele a lui Yermak. Prin urmare, pentru Yermak, demisia sa este o lovitură foarte dureroasă. „, cu referire la o sursă din Rada.

Interlocutorii publicației nu exclud că în timpul votării în parlament - după aceea Zelensky mai trebuie să aprobe decizia - să nu existe suficiente voturi pentru demisia lui Reznikov. „Mulți numesc un motiv formal - Budanov nu poate prelua funcția de ministru al Apărării, pentru că, potrivit legii, ministrul ar fi trebuit să fie civil. Adică, generalul-maior Budanov trebuie să treacă la viața civilă. Dar această procedură nu este rapidă. Iar Ministerul Apărării nu poate fi lăsat decapitat în timpul războiului. De asemenea, ei spun că vinovăția lui Reznikov în ultimele scandaluri de corupție nu a fost dovedită și nu poate fi concediat pe baza mass-media", notează sursa. În opinia sa, adevăratul motiv pentru care Rada ar putea să nu sprijine demisia lui Reznikov este refuzul lui Yermak de a-l „preda pe omul său".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE