Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cu 90% din populație vaccinată, Portugalia anulează evenimentele în aer liber din noaptea de Anul Nou!

Postat la: 04.12.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mai multe oraşe din Portugalia, printre care capitala Lisabona şi Porto, au anunţat că din cauza valului cinci al pandemiei COVID-19 anulează marile evenimente care urmau să se desfăşoare în aer liber în noaptea de Anul Nou, relatează vineri agenţia EFE.

Şi alte oraşe, printre care Braga, Nazaré sau Albufeira, s-au alăturat iniţiativei care include anularea evenimentelor în aer liber, precum concerte sau focuri de artificii, măsură luată şi anul trecut în contextul pandemiei pentru a evita adunările mari de lume ce favorizează transmiterea virusului. Deşi are circa 86,7% din populaţie vaccinată anti-COVID-19 cu schema completă, Portugalia a înregistrat în ultimele zile o creştere exponenţială a infectărilor şi spitalizărilor, fiind în plus detectate şi 19 cazuri de infectare cu noua variantă Omicron a coronavirusului.

Guvernul portughez a declarat pe 1 decembrie 'starea de calamitate', ce va fi în vigoare cel puţin până pe 20 martie, şi a instituit o serie de restricţii. Certificatul verde va fi obligatoriu pentru accesul în restaurante şi în alte spaţii închise, precum săli de sport sau cazinouri. Pentru activităţile de divertisment sau accesul pe stadioane şi la alte mari evenimente este necesar şi un test negativ, în plus faţă de certificatul de vaccinare. Restricţiile vor fi sporite în săptămâna 2-9 ianuarie, când activităţile de divertisment nocturn vor fi interzise şi telemunca va fi obligatorie, iar elevii vor reveni la şcoală cu o săptămână mai târziu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE