Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Criza centralei de la Zaporojie. Rusia cere o reuniune a Consiliului de Securitate ONU și acuză Ucraina

Postat la: 23.08.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Rusia a cerut din nou, luni, Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite să organizeze o reuniune marţi în problema centralei nucleare Zaporojie din sudul Ucrainei, informează Reuters.

Agenţia de presă britanică a preluat informaţia de la RIA Novosti, care îl citează pe ambasadorul-adjunct al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski.

Potrivit dpa, care citează surse diplomatice, Moscova şi-a justificat noua cerere prin faptul că "forţele ucrainene îşi continuă bombardamentele şi atacurile asupra centralei".

Forţele ruse au ocupat zona din jurul centralei Zaporojie în martie, la scurt timp după ce Rusia a trimis zeci de mii soldaţi în Ucraina. Centrala, încă deservită de personal ucrainean, rămâne aproape de linia frontului şi a fost lovită de obuze de mai multe ori în ultimele săptămâni, ceea ce a stârnit temeri asupra unui dezastru nuclear. Ucraina şi Rusia s-au învinuit reciproc pentru bombardamentele din interiorul şi din jurul complexului de reactoare nucleare din sudul Ucrainei.

Centrala Zaporojie, cea mai mare centrală nucleară din Europa, cu şase reactoare şi cu o putere netă de 5.700 de megawaţi, are o importanţă strategică în ceea ce priveşte alimentarea Ucrainei cu energie electrică.

Cel mai grav accident nuclear din Europa a avut loc în 1986, la centrala nucleară Cernobîl din Ucraina.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE