Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cresc temerile privind o catastrofă nucleară în Ucraina. Armata rusă bombardează masiv lângă a doua cea mai mare centrală atomică din Europa

Postat la: 26.02.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Îngrijorările cu privire la siguranța celor 15 reactoare nucleare ale Ucrainei și la posibilitatea unui dezastru ecologic cresc pe măsură ce și numărul rachetelor și bombelor trase de ruși sporesc.

Experții au spus că acele reactoare, de la cele patru centrale nuclear electrice din toată țara, aveau straturi de protectie, dar într-un război la scară largă de genul celui pe care l-a declanșat Vladimir Putin, există un risc crescut ca in cazul unei lovituri din greșeală să cedeze toate aceste straturi de siguranță.

Șase dintre reactoarele Ucrainei se află la o centrală nucleară din regiunea Zaporijjea, aceasta fiind a doua ca mărime din Europa, care este aproape de locul unde rușii au dislocat mii de trupe în cadrul debarcări amfibii de vineri, 25 februarie.

Până acum, autoritatea de reglementare nucleară ucraineană a asigurat AIEA că toate reactoarele sale funcționează în siguranță. Cu toate acestea, avansul rusesc dinspre sud se apropia cu pași repezi de zonă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE