Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












''Creierul'' atacului ucigas de la Universitatea din Kabul a fost arestat. Cel putin 22 studenti, profesori si angajati au fost ucisi in masacru

Postat la: 14.11.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fortele de securitate afgane l-au arestat pe cel considerat a fi "creierul" din spatele atacului ucigas de la Universitatea din Kabul de la inceputul acestei luni, a declarat sambata, 14 noiembrie, vicepresedintele Amrullah Saleh, transmite DPA.

Saleh l-a identificat pe autorul atacului ca fiind Adel, un rezident al provinciei nord-estice Panjshir, care a fost recrutat de reteaua Haqqani. Potrivit vicepresedintelui, Adel si-a terminat al treilea an de studii islamice la universitate inainte de a fi atras de retea. Se crede ca reteaua Haqqani are legaturi stranse cu talibanii si, potrivit expertilor, actioneaza adesea ca o aripa militara a gruparii talibane.

Pe 3 noiembrie, trei barbati inarmati au luat cu asalt campusul Universitatii din Kabul si au deschis focul asupra studentilor, profesorilor si angajatilor, omorand cel putin 22 de persoane si ranind 27. In acelasi timp, au fost detonate mai multe dispozitive explozive. Gruparea terorista Stat Islamic a revendicat atacul, desi guvernul afgan a respins aceasta afirmatie si a insistat in repetate randuri ca a fost organizat de reteaua Haqqani.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE