ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Contraspionajului britanic: Serviciile secrete rusești pregătesc momente de adevărată anarhie în Europa

Postat la: 09.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Serviciile secrete ruse sunt angajate în crearea unui "haos permanent pe străzile britanice și europene". Această opinie a fost exprimată de șeful contraspionajului britanic MI5, Ken McCallum.

Potrivit acestuia, Direcția Principală de Informații a Rusiei (GRU) este angajată într-o "misiune permanentă de a crea haos". El a atribuit incendierea și sabotajul unor astfel de acțiuni.

McCallum a spus că diverse structuri criminale sunt folosite pentru a efectua astfel de atacuri, deoarece mulți spioni, despre care a spus că lucrau în ambasadele rusești, au fost expulzați. McCallum nu a citat niciun sabotaj specific.

El a adăugat că Marea Britanie se confruntă cu "cea mai complexă și interconectată" amenințare din istoria sa. Printre pericolele pentru Marea Britanie, șeful MI5 a remarcat amenințarea cu întoarcerea de la "Statul Islamic».

La sfârșitul lunii mai 2024, The New York Times, citând surse din serviciile secrete americane, a scris că serviciile speciale ruse au fost recent din ce în ce mai active în desfășurarea operațiunilor de sabotaj la scară mică în Europa, cum ar fi incendierea sau tentativele de incendiere.

Exemple de astfel de sabotaj includ: incendierea unui depozit din Marea Britanie, o fabrică de vopsele din Polonia, o clădire din Letonia, precum și un magazin IKEA din Lituania. Serviciile de informații europene și americane, scrie NYT, cred că aceasta este tocmai o campanie concertată susținută de GRU rus.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE