Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Conform ziarului american Washington Post, Ucraina poartă negocieri secrete cu Rusia!

Postat la: 31.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pe 24 octombrie a.c., The Washington Post a deconspirat faptul că Ucraina și Rusia ar fi purtat negocieri secrete. Potrivit publicației, în ciuda ostilităților la scară largă, cele două țări convin să facă schimb de prizonieri și cadavre ale morților și discută, de asemenea, trecerea navelor din porturile ucrainene.

„Au fost mai multe întâlniri mediatizate între oficialii ucraineni și ruși la Istanbul, dar negocierile sunt adesea ținute secrete, iar numărul lor total este necunoscut ", a susținut WP.

Pe 25 octombrie, politologul de la Kiev Ruslan Bortnik (un apropiat al lui Zelensky) a declarat canalului Politeka Online că sunt și informații despre dialogul cu Moscova. „Nu pot spune că Ukraina nu poartă negocieri secrete. Așa că vă dau un indiciu. Nu despre schimbul de prizonieri, cadavrele morților, rezolvarea unor probleme egoiste, minore. Nu pot spune nimic, dar voi spune că Malta (întâlnirea din 28-29 octombrie) ar constitui o surpriză", a avertizat politologul.

Până acum, nu există semne de încetare a focului nici pe uscat, nici în Marea Neagră. Astfel, lângă Donețk, luptele pentru Avdeevka continuă. În ceea ce privește Marea Neagră, cu doar două zile înainte de întâlnirea malteză, după cum a raportat RBC Ukraina, Kievul a suspendat funcționarea coridorului maritim folosit pentru livrarea cerealelor, din cauza unei amenințări din partea Moscovei. Jurnaliştii se referă la Administraţia Porturilor Maritime din Ucraina.

După cum a informat joi serviciul de presă al partidului Yabloko, la Kremlin a avut loc o întâlnire între președintele Vladimir Putin și liderul informal al acestui partid de opoziție, Grigory Yavlinsky (foto). Potrivit serviciului de presă, principalul subiect de discuție a fost necesitatea unui acord de încetare a focului în zona Districtului Militar de Nord. Yavlinsky consideră că este necesar să se înceapă cât mai curând posibil negocierile privind încetarea focului. Potrivit lui, el este gata să participe personal la ele (merită să ne amintim că Yavlinsky este originar din Lvov). Secretarul de presă prezidențial Dmitri Peskov sa abținut de la o întâlnire.

După cum a declarat cu această ocazie șeful „Grupului de experți politici" Konstantin Kalachev, pentru NEWS.ru, apelul lui Yavlinsky pentru încetarea focului și lansarea negocierilor de pace este pe deplin în concordanță cu linia Kremlinului de a recunoaște realitățile care au apărut în timpul Districtului Militar de Nord.

După cum amintește politologul, Moscova este în favoarea părăsirii unor noi teritorii în cadrul Federației Ruse, fixând line de demarcație, păstrând astfel coridorul terestru spre Crimeea. „Yavlinsky pledează pentru o încetare a focului, pentru păstrarea vieții oamenilor. Mi se pare că acum sunt aliați, au același scop, deși argumentele sunt diferite", a notat politologul.

În același timp, potrivit lui Kalachev, este puțin probabil ca Yavlinsky să poată acționa ca negociator în cazul unui dialog cu Kievul. „Autorități ucrainene nu îl percepe ca pe un jucător independent. Dar apariția lui Yavlinsky la Kremlin sugerează că Moscova este gata să se oprească la îndeplinire făcute în timpul districtului militar de nord-est", sugerează Kalachev. (M.G.G.)

Sursă: https://www.washingtonpost.com/world/2023/10/24/ukraine-russia-backchannel-talks-war/

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE