Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Comuniștii cedează sub protestele violente: Guvernul Chinei anunță relaxarea restricțiilor

Postat la: 02.12.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Guvernul de la Beijing le-a transmis autorităţilor regionale că a fost depăşită etapa critică a pandemiei, cerându-le o abordare mai flexibilă în aplicarea măsurilor antiepidemice, pe fondul protestelor înregistrate în ultimele săptămâni în anumite oraşe. Vicepremierul chinez Sun Chunlan a afirmat, în cursul unei reuniuni oficiale, că a fost atins "un nou stadiu" al pandemiei.

"În contextul în care tulpina Omicron a devenit mai puţin patogenă, sunt mai mulţi oameni vaccinaţi şi am obţinut mai multă experienţă în acţiunile de prevenţie, măsurile de combatere a pandemiei au atins un nou stadiu şi vor fi noi sarcini, fiind necesară o abordare mai umană", a declarat Sun Chunlan la reuniunea Comisiei Naţionale pentru Sănătate de la Beijing, potrivit agenţiei Xinhua, citată de publicaţia Der Spiegel, scrie Mediafax.

Vicepremierul Chinei nu a făcut nicio referire la continuarea ori oprirea abordării preşedintelui Xi Jinping privind toleranţa zero faţă de Covid-19. Măsurile dure de testare şi izolare aplicate de autorităţile regionale din China au generat proteste în ultimele săptămâni în unele oraşe, iar prezenţa forţelor de ordine a fost suplimentată.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE