Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ciudatul caz al avionului ucrainean deturnat din Afganistan spre Iran: Dezvăluirea unui oficial de rang înalt e contrazisă de superiorii săi!

Postat la: 24.08.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Atât Ucraina, cât și Iranul au respins afirmațiile adjunctului ministrului de externe al Ucrainei referitoare la deturnarea unui avion ucrainean. Adjunctul ministrului de externe al Ucrainei declase luni că un avion ucrainean care evacua ucrainenii din Afganistan duminică a fost deturnat de pirați înarmați și a fost zburat în Iran.

"Duminica trecută, avionul nostru a fost deturnat de alte persoane. Avionul a fost practic furat de la noi, a zburat în Iran cu un grup neidentificat de pasageri la bord, în loc de transportul aerian cu ucraineni. Următoarele noastre trei încercări de evacuare nu au avut niciun succes, deoarece oamenii nu au putut intra în aeroport", a declarat marți adjunctul ministrului de externe ucrainean, Yevhenii Yenin, la Radio Hromadske din Ucraina, potrivit Jerusalem Post.

Autoritatea de aviație civilă iraniană a respins acuzațiile, spunând că avionul a realimentat în Mashhad și apoi a zburat la Kiev. Oleg Nikolenko, un purtător de cuvânt al Ministerului Ucrainean de Externe, a respins și el informațiile, spunând că "nu există avioane ucrainene capturate la Kabul sau în altă parte. Informațiile despre„ avionul capturat „care sunt vehiculate de unele mijloace de informare nu sunt adevărate", potrivit agenției de știri RBC Ucraina.

Nikolenko a precizat că Yenin explica doar în general nivelul fără precedent al dificultăților cu care diplomații au trebuit să se confrunte pentru evacuarea ucrainenilor. Nu este clar de ce Yenin a spus că avionul a fost deturnat de persoane înarmate și „de fapt furat" dacă nu a fost cazul. Viceministrul nu a precizat ce s-a întâmplat cu avionul sau dacă Kievul va încerca să îl recupereze. Anul trecut, un zbor al Ucraina International Airlines a fost doborât de Corpul Paznicilor Revoluționari Islamici (IRGC) la scurt timp după ce a decolat de la Teheran, ucigând toți pasagerii și echipajul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE