China transmite cel mai dur mesaj celor care se opun: "Politicile noastre pot rezista testului istoriei!"
Postat la: 07.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Liderul de vârf al Chinei, Xi Jinping, a emis cel mai puternic avertisment de până acum împotriva oricui pune la îndoială politica de zero-Covidă a țării, în timp ce închiderile stricte și frecvente alimentează nemulțumirea publică și dau o lovitură devastatoare economiei chineze, relatează CNN.
În cadrul unei reuniuni prezidate joi de Xi, Comitetul permanent suprem al Partidului Comunist de guvernământ a promis să "adere fără rezerve la politica generală de "zero-Covid dinamic" și să lupte cu hotărâre împotriva oricăror cuvinte și acte care denaturează, pun la îndoială sau neagă politicile de prevenire a epidemiilor din țara noastră".
Aceasta este prima dată când Xi, care, potrivit presei de stat, a ținut un "discurs important" la reuniune, a făcut remarci publice despre lupta Chinei împotriva Covid de când a izbucnit furia publică din cauza închiderii dure din Shanghai. "Strategia noastră de prevenire și control este determinată de natura și misiunea partidului, politicile noastre pot rezista testului istoriei, măsurile noastre sunt științifice și eficiente", a declarat comitetul format din șapte membri, potrivit agenției guvernamentale de știri Xinhua.
"Am câștigat bătălia pentru a apăra Wuhan și cu siguranță vom fi capabili să câștigăm bătălia pentru a apăra Shanghai", a mai spus acesta. De asemenea, Comitetul permanent a cerut cadrelor să aibă o "înțelegere profundă, completă și cuprinzătoare" a politicilor stabilite de conducerea centrală a partidului. "Ar trebui să depășim cu hotărâre problemele legate de conștientizarea inadecvată, pregătirea inadecvată și munca insuficientă, și să depășim cu hotărâre disprețul, indiferența și îndreptățirea de sine în gândirea noastră", a spus acesta.
Pentru analiștii care au observat de mult timp politica chineză, avertismentul sever este un semn că a existat o reacție internă împotriva politicii de zero-Covidă a lui Xi din interiorul partidului. "Acest limbaj ar trebui interpretat ca o critică directă la adresa unor lideri locali nespecificați ai PCC care au pus la îndoială politicile de la centru sau care nu au avut suficient succes în aplicarea lor", a scris David Bandurski, co-director al China Media Project. "Și este dificil să nu auzi în această frază despre "îndreptățirea de sine" o condamnare a liderilor din Shanghai în special", a adăugat Bandurski.
În ultimele cinci săptămâni, numeroși locuitori din Shanghai au apelat la rețelele de socializare pentru a cere ajutor și pentru a-și descărca furia din cauza penuriei severe de alimente și a lipsei de acces la asistență medicală. Unii au protestat de la ferestrele lor, bătând în oale și tigăi și strigând în semn de frustrare, alții chiar au intrat în conflict cu poliția și cu lucrătorii din domeniul sănătății pe străzi - o scenă rară într-o țară în care disidența este reprimată în mod obișnuit.
Consecințele economice grave au stârnit, de asemenea, îngrijorarea economiștilor și a directorilor de afaceri, mai ales având în vedere rolul Shanghaiului ca principal centru financiar al țării și ca important centru de producție și de transport maritim. În aprilie, sectorul serviciilor din China, care reprezintă mai mult de jumătate din PIB-ul națiunii și peste 40% din numărul de locuri de muncă, s-a contractat în al doilea cel mai puternic ritm înregistrat vreodată, în timp ce sectorul manufacturier s-a contractat și el.
Și, pe măsură ce Omicron se răspândește în alte părți ale Chinei, tot mai multe guverne locale impun închideri rapide ca răspuns la doar câteva cazuri. În Beijing, unde au fost raportate peste 500 de cazuri de la 20 aprilie, mulți se tem de o închidere în stil Shanghai, pe măsură ce autoritățile aplică tot mai multe restricții.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Kremlinul răspunde amenințărilor lui Donald Trump. Ce mesaj i s-a transmis noului președinte al SUA
Rusia trebuie să determine mai întâi ce înțelege președintele SUA Donald Trump prin „acord" cu Ucraina, înainte de a intra în negocierile pentru încheierea războiul, a declarat ambasadorul adjunct al Rusiei la ONU, relatează The Kyiv Independent.
-
Președintele BCE avertizează Europa să se pregătescă de o aterizare bruscă din cauza lui Donald Trump
PPreşedinta Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, a declarat miercuri, într-un interviu acordat CNBC, că Europa trebuie să anticipeze şi să se pregătească pentru eventualele tarife comerciale pe care noul preşedinte al SUA, Donald Trump, ar putea să le impună.
-
Adevăratul motiv pentru care Donald Trump vrea să cumpere Groenlanda: Rolul strategic în economia mondială
Preocupările privind intenția lui Donald Trump de a prelua controlul asupra Groenlandei sunt și mai intense după ce acesta a fost învestit în funcție. Asta înseamnă că SUA ar putea obține o poziție strategică economică și militară extrem de importantă la nivel mondial, dacă noul președinte va obține ce își dorește, arată Radu Puiu, analist financiar în cadrul XTB România.
-
Furtuna economică perfectă. Cum arată perspectivele analiștilor financiari în timp ce Consiliul European strânge cu ușa România
Deficitul bugetului de stat prognozat pentru anul 2025 s-a majorat la valoarea medie a anticipaţiilor de 7,3% din PIB, iar anticipaţiile de creştere economică se situează la valoarea medie de 1,3%, potrivit estimărilor analiştilor Asociaţiei CFA România.
-
Donald Trump numește un controversat om de afaceri ambasador al SUA în Uniunea Europeană
Donald Trump anunță, miercuri, că l-a numit pe Andrew Puzder, fost patron al lanțurilor de fast-food Hardee's și Carl's Jr, în funcția de ambasador al Statelor Unite în Uniunea Europeană.
-
Doi experți de la Yale dezvăluie: Lovitura mortală a lui Trump care duce la sfârșitul guvernării lui Putin
Jeffrey Sonnenfeld și Steven Tian, doi experți de la Institutul Yale din Statele Unite, dezvăluie într-o analiză cum o lovitură mortală a lui Donald Trump ar putea duce la sfârșitul regimului lui Putin. Noul președinte al SUA și-a orientat poziția față de Putin, odată ce a aflat cât de slabă este cu adevărat economia Rusiei.
-
Polul Nord magnetic și-a modificat poziția neasteptat de mult: Se îndreaptă spre Rusia și poate avea consecințe grave
Spre deosebire de Polul Nord geografic, care are o amplasare fixă, poziţia Polului Nord magnetic este determinată de câmpul magnetic al Pământului, care este în continuă mişcare.
-
DAVOS - Cel mai mare fond suveran din lume avertizează: Inflaţia alimentată de tarife reprezintă unul dintre cele mai mari riscuri
CEO-ul Norges Bank Investment Management din Norvegia, care administrează cel mai mare fond suveran din lume, a declarat marţi, la Forumul Economic Mondial de la Davos, că inflaţia alimentată de tarife reprezintă unul dintre cele mai mari riscuri pentru pieţele financiare în 2025.
-
S-a aflat nota de plată pentru eliberarea de Rusia: Europa trebuie să cumpere gaze de șase miliarde de dolari de la americani
Europa ar putea fi nevoită să achiziţioneze în această vară cel puţin 100 de nave încărcate cu gaze, în valoare de aproximativ şase miliarde de dolari la preţurile actuale, pentru a înlocui stocurile de gaze, după scăderea nivelului din depozite, în urma vremii nefavorabile şi a opririi livrărilor din Rusia.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Efectul BRICS: Mai mult de jumătate din țările lumii boicotează dolarul american
- 2.Au ajuns-o blestemele oamenilor amărâți de care si-a batut joc: Ursula von der Leyen e grav bolnavă. Și-a anulat toate vizitele
- 3.Adevăratele planuri ale lui Donald Trump pentru România. Expert în securitate: „Acest lucru mă sperie"
- 4.Aici ar putea fi declanșat Al Treilea Război Mondial: au început pregătiri majore de apărare
- 5.Doi experți de la Yale dezvăluie: Lovitura mortală a lui Trump care duce la sfârșitul guvernării lui Putin
- 6.De ce stârnește Elon Musk panică printre liderii europeni
- 7.Miracolul argentinian se poate transforma în film de groază - Aprecierea uriașă a monedei pune presiune pe Javier Milei
- 8.Donald Trump ia în calcul posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională
- 9.România ajunge la sapă de lemn, în timp ce economia Ungariei bubuie: salariile vor crește cu 8%, inflația fiind menținută la 3%
- 10.Afacere de 300 de miliarde de euro, propusă de Zelenski lui Trump, pentru economia SUA. "Luaţi banii şi vom cumpăra toate armele din Statele Unite"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu