China se înarmează "next level" - Arsenalul include inteligență artificială și avioane de luptă înarmate cu rachete hipersonice
Postat la: 02.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
China continuă să facă pași decisivi către dezvoltarea armelor sale hipersonice, în special a aeronavelor militare, care pot juca un rol crucial în războaiele viitorului. Războaie pe care se speră să nu le ducă, dar care cu siguranță nu se pot exclude, având în vedere tensiunile în creștere din Asia-Pacific, între Strâmtoarea Taiwanului și Marea Chinei de Sud, relateaza La Stampa preluat de Rador.
Potrivit "South China Morning Post", cercetătorii chinezi afirmă că inteligența lor artificială este prima care simulează o luptă aeriană cu un avion de luptă înarmat cu rachete hipersonice, care zboară la Mach 11, sau de 11 ori viteza sunetului, și că tehnologia a găsit o tactică surprinzătoare pentru a învinge inamicul. În simularea pe computer, o aeronavă hipersonică a întâlnit un avion de luptă inamic care zbura la Mach 1,3, aproape de viteza maximă a unui F-35. Pilotul avionului hipersonic a primit ordin să ucidă. Instinctul și simulările precedente au sugerat lovirea directă a țintei. Însă, pilotul, ghidat de inteligența artificială dezvoltată de echipa de cercetători, a zburat într-o poziție neașteptată, cu mult înaintea aeronavei inamice, și a tras o rachetă "peste umăr", lansând-o înapoi spre inamic. Racheta a lovit avionul de luptă inamic, care se afla la o distanță de 30 de kilometri, punând capăt luptei în mai puțin de opt secunde.
Este doar o simulare, care, totuși, ne permite să întrezărim competențe și inovații din ce în ce mai puternice, care vor fi furnizate în curând Armatei Populare de Eliberare. Beijingul investește masiv în aplicațiile militare ale inteligenței artificiale de ani de zile, obținând rezultate remarcabile, astfel încât Statele Unite consideră că decalajul dintre cele două puteri, în acest caz concret, a dispărut sau s-a răsturnat.
Echipa de cercetători chinezi a explicat într-un articol publicat în Jurnalul Universității de Aeronautică și Astronautică din Beijing că, în următoarea fază a cercetării, va folosi inteligența artificială pentru a ajuta mai multe aeronave hipersonice să se coordoneze și să realizeze un "atac cu afluxuri multiple și misiuni multiple". Obiectivul este de a oferi instrumente futuriste și viteză hipersonică unei flote aeriene angajate într-o confruntare ipotetică cu aeronave rivale.
Nu este singurul pas înainte pe care China l-a efectuat recent în tehnologia militară. La sfârșitul lunii ianuarie, un grup de oameni de știință de la Institutul de Mecanică al Academiei de Științe din China au declarat că au dezvoltat un generator capabil să transforme gazul fierbinte, care se mișcă la viteze hipersonice într-un curent electric intens capabil să alimenteze arme futuriste. Electricitatea produsă ar putea fi utilizată pentru a încărca lasere militare, arme cu microunde, tunuri și alte arme. Cercetătorii militari din sudul Chinei au crescut în mod semnificativ eficiența unui motor de suflare cu aer, care utilizează combustibil în stare solidă pentru zborul hipersonic. O inovație care ar putea crește raza de acțiune a armelor hipersonice. Oamenii de știință militari lucrează și la rachete cu rază lungă de acțiune, de mare viteză, capabile să intre și să iasă din apă, pentru a evita sistemele de apărare ale unei nave de război sau ale unui portavion. Un viitor război cu implicarea Chinei nu este inevitabil, dar cu siguranță Beijingul nu vrea să fie prins nepregătit pentru această eventualitate.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
A murit Gabriel Cotabiță in urma unui accident vascular cerebral
Cunoscutul cântăreț Gabriel Cotabiță a murit în urma unui accident vascular, la doar 69 de ani. Acesta era internat în spital.
-
Zi neagră în lumea muzicală: Marius Bațu, fost membru al legendarei formații Pasărea Colibri, s-a stins din viață
Marius Bațu, unul dintre cei mai iubiti și respectați cântăreți de muzică folk din România, a murit vineri seara, la vârsta de 65 de ani.
-
Angela Merkel face dezvăluiri. Fostul cancelar al Germaniei nu crede in șarada lui Donald Trump
Angela Merkel, care, în noile sale memorii, îşi exprimă temerile cu privire la ordinea democratică occidentală cu Donald Trump ca preşedinte al SUA, şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea profundă cu privire la rolul exagerat pe care îl va juca Elon Musk în administraţia lui Trump.
-
Ce răspunde Vladimir Putin referitor la utilizarea armelor occidentale împotriva țintelor rusești de către Ucraina
Discursul televizat al lui Vladimir Putin cu privire la utilizarea armelor occidentale împotriva țintelor rusești de către Ucraina și răspunsul Moscovei:
-
Varșovia - 12 minute. Londra - 20 de minute. Presa de stat rusă anunță cât face noua rachetă până în marile capitale europene
Rusia continuă amenințările pentru țările care susțin Ucraina. Televiziunea de stat RT (fosta Russia Today) a prezentat o hartă cu cât durează zborul noii rachete Oreșnik (Alun) până în mari capitale europene. Sunt vizate state care susțin puternic Kievul.
-
Conferința pentru mediu s-a blocat la bani. Țările bogate nu mai vor să plătească pentru națiunile mici, sărace sau în curs de dezvoltare
Negocieri între aproape 200 de ţări continuă în prelungire, sâmbătă, la Conferinţa ONU privind modificările climatice, la Baku, după ce ţările în curs de dezvoltare au respins o primă ofertă a unui angajament financiar a ţărilor bogate.
-
Reacția furioasă a lui Biden: Mandatele de arestare emise de CPI sunt "scandaloase"!
Joe Biden, președintele Statelor Unite, a descris ca „scandaloase" mandatele de arestare emise de Curtea Penală Internațională (CPI) pentru premierul și ministrul apărării din Israel, conform unui comunicat al Casei Albe.
-
Donald Trump, Viktor Orban și Marcel Ciolacu au avut o convorbire telefonică
Președintele ales al SUA, Donald Trump, premierul maghiar Viktor Orban și premierul român Marcel Ciolacu au purtat, vineri, o convorbire telefonică de aproximativ 30 de minute.
-
Greenpeace câștigă procesul împotriva mega proiectului Neptun Deep: Pericol major în Marea Neagră
Greenpeace România a câștigat primul proces în legătură cu proiectul Neptun Deep. Tribunalul București obligă Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral și Institutul Grigore Antipa să comunice studiile de ecotoxicitate care au stat la baza elaborării Raportului Integrat de Mediu pentru proiectul Neptun Deep.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Trump pregătește o decizie care va genera un seism la nivel mondial: O va face, imediat după preluarea mandatului
- 2.Negocieri secrete între Ucraina și Rusia, dezvăluite în presa Germană. La ce nu vrea să renunțe Kievul
- 3.Se pregătește o rebeliune în cadrul Pentagonului. Planuri anti-Trump printre generalii de top americani
- 4.Republicanii vor interzice masturbarea dacă vor câștiga alegerile! Este noua reclama electorală lansată de democrați VIDEO
- 5.Planul lui Trump de pace în Ucraina: Zonă demilitarizată și oprirea Kievului de a adera la NATO timp de cel puțin 20 de ani
- 6.Cine este strategul din umbră al lui Donald Trump? Se spune că este cel mai tare consultant din America. Are 67 de ani.
- 7.Momentul când Donald Trump a decis să intre în politică. Barack Obama a declanșat totul, din cauza unor glume proaste
- 8.Donald Trump a avut primul discurs ca președinte ales la scurt timp după victoria in fata Kamalei Harris: "Voi opri războaiele!"
- 9.De ce tace Trump după ce Biden a decis ridicarea interdicției Ucrainei de a folosi arme americane pe teritoriul Rusiei
- 10.Casa Albă vrea sa credem motivul absurd pentru care SUA au dat undă verde rachetelor ATACMS înainte ca Donald Trump să-și preia mandatul
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu