China se infiltrează tot mai adânc în Rusia: preiau tot mai agresiv locul lăsat liber de Occident!
Postat la: 09.12.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Mărcile chineze reprezintă aproape o treime din piaţa auto a Rusiei, arată datele obţinute de Reuters, acest sector aratând mai mult decât oricare altul importanţa crescândă a Chinei pentru economia rusă, în urma exodului companiilor occidentale, relatează Reuters.
Noile vânzări de autoturisme şi vehicule comerciale uşoare (LVC) au scăzut cu aproape 61% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, deoarece sancţiunile occidentale limitează accesul Rusiei la unele materiale, iar scăderea cererii şi preţurile ridicate împiedică şi mai mult dezvoltarea sectorului.
Dar vânzările de autoturisme chineze, între care Haval, Chery şi Geely, au crescut, ajungând la 16.138 de unităţi în noiembrie, aproape dublu faţă de 8.235 din ianuarie, în timp ce cota de piaţă a atins 31,3%, de la 9,6% , au arătat date de la agenţia rusă de analiză Autostat.
Vânzările de autoturisme noi şi vehicule utilitare noi din Rusia au fost de 46.403 în noiembrie, a declarat marţi Asociaţia Întreprinderilor Europene (AEB), iar vânzările ar trebui să ajungă la aproximativ 600.000 pentru anul acesta.
"Există o producţie mică de mărci de maşini occidentale şi puţine importuri, aşa că piaţa este împărţită între industria auto rusă şi cea chineză", a declarat analistul rus Vladimir Bespalov.
Maşinile ruseşti satisfac cererea la preţuri mai mici - până la aproximativ 1,5 milioane de ruble (23.961 de dolari), iar chinezii preiau, de asemenea, nişa vestică a preţurilor de peste 2,5 milioane de ruble.
Într-un caz cunoscut, o maşină chinezească devine una rusească. Piesele de motor livrate de compania chineză JAC, al cărei design, inginerie şi platformă sunt folosite pentru a reînvia Moskvich-ul din era sovietică, au fost clar vizibile la relansarea mărcii luna trecută.
Moskvich a spus că lucrează cu un partener străin, dar nu a spus care. JAC nu a răspuns la o solicitare de comentarii.
Majoritatea producătorilor auto occidentali, care s-au luptat cu producătorii auto interni pentru cota de piaţă de când au început să construiască fabrici în Rusia, la începutul anilor 2000, şi-au încetat activitatea după ce Rusia a trimis zeci de mii de militari în Ucraina, în februarie.
Automobilul Moskvich este produs la o fabrică preluată de la producătorul francez Renault, în timp ce Nissan, Mercedes şi Ford se numără printre celelalte care au părăsit Rusia.
Dacă situaţia economică rămâne neschimbată, producătorii chinezi, inclusiv Moskvich, ar putea reprezenta aproximativ 35% din vânzările din Rusia anul viitor, a spus Bespalov, estimând că piaţa va reveni la 800.000 de unităţi.
În termeni monetari, cota ar putea depăşi 40% din ceea ce se aşteaptă ca va fi o piaţă de 1.500 de miliarde de ruble în 2023.
Volumele de vânzări ale Chinei în Rusia, sunt nesemnificative în comparaţie cu piaţa sa internă, unde în noiembrie au fost de aproximativ 35 de ori mai mari decât în Rusia.
În primele 10 luni ale anului, Rusia a fost a şasea mare destinaţie de export pentru produse auto chinezeşti, care includ vehicule şi piese, potrivit Asociaţiei Producătorilor de Automobile din China, reprezentând 3,9%, practic neschimbat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
-
Secretul murdar al Europei: Bătrânul continent se prăbușește în ritm accelerat
În contextul în care Donald Trump este pe punctul de a prelua din nou Casa Albă peste câteva săptămâni, iar economia Europei se află într-o criză din ce în ce mai gravă, temelia pe care se sprijină prosperitatea regiunii nu este doar fisurată, ci este în pericol să se prăbușească, informează Politico.
-
Donald Trump despre LGBTQ+: "Vreau să opresc delirul transexualilor. Există doar feminin și masculin"
Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a anunţat că doreşte să oprească „delirul transsexualilor" încă din prima sa zi la Casa Albă, luna viitoare, într-o nouă salvă a taberei republicane împotriva drepturilor comunităţii LGBTQ+.
-
„Ați omorât 19 gimnaste". Octavian Bellu și Mariana Bitang au fost desființați, în trecut, de mama unei sportive care s-a aflat sub comanda celor mai galonați antrenori din istorie
Octavian Bellu și Mariana Bitang reprezintă cel mai bun cuplu de antrenori ai lumii, fiind lăudați inclusiv în presa străină. Au pregătit generații de gimnaste și mulți sperau chiar ca FRG să îi convingă să le îndrume și pe tinerele de acum. Totuși, mama uneia dintre fostele lor eleve are o cu totul altă părere. În urmă cu ani buni, femeia, rudă cu Laurențiu Reghecampf, a trecut peste orice limită, jignindu-i și aducându-le acuzații grave.
-
Schema noului Guvern Marcel Ciolacu. Marea împărțeală pe ministere
Iată schema noului Guvern Marcel Ciolacu. Marian Neacșu, de la PSD, va fi vicepremier fără portofoliu, spun surse politice. Vicepremieri vor fi si Catalin Predoiu de la PNL si Barna Tanczos de la UDMR. Initial negocierea era fara vicepremieri.
-
Oamenii de știință au descoperit o funcție neașteptată - plămânii noștri produc sânge!
Cercetările au arătat că plămânii nu ne ajută doar să respirăm - ei joacă, de asemenea, un rol-cheie în producerea sângelui. În cadrul unui studiu revoluționar, oamenii de știință au descoperit că plămânii șoarecilor generează peste 10 milioane de trombocite în fiecare oră, reprezentând majoritatea trombocitelor din fluxul sanguin al animalelor.
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
- 2.Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
- 3.Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
- 4."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 5.Trump dezvăluie lumii planul care ar putea aduce sfârşitul războiului din Ucraina. Motivul pentru care Putin s-ar putea bucura
- 6.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 7.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 8.Asta e America dictatorilor globalisti, fără nicio jenă: Preşedintele Joe Biden și-a grațiat propriul fiu, pe Hunter Biden
- 9.Donald Trump a blocat războiul din Ucraina: NATO a amânat deciziile
- 10.Anunțul lui Orban, după ce a vorbit cu Putin
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu