Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












China anunță reunificarea cu Taiwanul chiar si prin război: "Este inevitabilă!"

Postat la: 03.08.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Consilierul de stat și ministrul de externe chinez Wang Yi a emis o declarație în care condamnă intruziunea SUA în suveranitatea Chinei. Pelosi a vizitat în mod flagrant insula, fără a ține cont de reprezentările solemne ale Chinei, ceea ce reprezintă o încălcare gravă a principiului "o singură Chină" și o încălcare rău intenționată a suveranității Chinei, a declarat Wang, potrivit Global Times.

O astfel de provocare politică flagrantă a stârnit indignarea puternică a poporului chinez și opoziția pe scară largă din partea comunității internaționale. Acest lucru dovedește încă o dată că unii politicieni americani au devenit "scandalagii" în relațiile dintre China și SUA, iar SUA au devenit "cel mai mare distrugător" al păcii și al stabilității regionale în Strâmtoarea Taiwan, a declarat Wang. Declarația a fost făcută după ce Pelosi a aterizat în Taiwan. Armata Chinei a lansat marți seară exerciții militare masive în jurul insulei Taiwan.

Wang a îndemnat SUA să înceteze patru fantezii, și anume fantezia de a interveni în procesul de reunificare a Chinei, de a sabota dezvoltarea Chinei, de a manipula situația geopolitică și de a confunda binele și răul. Taiwanul face parte din China, iar realizarea reunificării este tendința istorică inevitabilă, a precizat Wang. Nu vom lăsa niciodată loc pentru forțele secesioniste "independentiste din Taiwan" sau pentru forțele externe să intervină, a mai punctat oficialul chinez. Indiferent de modul în care SUA sprijină și aprobă secesioniștii "independenței Taiwanului", aceasta va fi sortită eșecului și nu va face decât să lase mai multe înregistrări urâte ale amestecului grosolan al SUA în afacerile interne ale altor țări, a declarat Wang.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE