China acuză SUA de zeci de mii de atacuri cibernetice: "Au furat 'date de mare valoare"
Postat la: 06.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
China a acuzat luni Statele Unite că a lansat împotriva sa zeci de mii de atacuri cibernetice, care au permis furtul de date sensibile, în special de la o universitate de cercetare, potrivit AFP.
Washingtonul acuză cu regularitate Beijingul de atacuri cibernetice asupra unor companii sau agenţii guvernamentale americane, pe fondul rivalităţii dintre cele două puteri.
China dezminte întotdeauna cu fermitate acuzaţiile şi se declară ea însăşi victima unor atacuri cibernetice din partea SUA. Cu toate acestea, Beijingul prezintă rar exemple concrete de presupuse atacuri.
Însă un raport făcut public luni de Centrul naţional chinez de intervenţie de urgenţă împotriva viruşilor informatici (CVERC) acuză NSA, agenţia americană de informaţii militare, că a desfăşurat "zeci de mii de atacuri cibernetice ostile" în China "în ultimii ani".
NSA a devenit cunoscută după ce unul dintre foştii săi informaticieni, americanul Edward Snowden, a dezvăluit existenţa unui sistem de supraveghere mondială a comunicaţiilor şi internetului.
Raportul acuză un organism al NSA, Tailored Access Operations (TAO), că a infiltrat Universitatea Politehnică de Nord-Vest, al cărei sediu este la Xi'an, în nordul Chinei.
Această instituţie de învăţământ superior, finanţată de Ministerul Industriei şi Tehnologiei Informaţiilor, este specializată în cercetarea aeronautică şi spaţială.
CVERC acuză TAO că "a preluat controlul asupra a zeci de mii de echipamente ale reţelei de internet" a universităţii, cum ar fi servere, terminale şi rutere, ceea ce i-a permis să aibă acces la "date tehnice esenţiale" precum parole.
TAO "a sustras peste 140 de gigaocteţi reprezentând date de o mare valoare", cu ajutorul unor organizaţii europene şi sud-asiatice, susţine raportul, realizat împreună cu firma chineză Qihoo 360, specializată în securitatea cibernetică şi antiviruşi.
Întrebat luni despre subiect, o purtătoare de cuvânt a Ministerului chinez al Afacerilor Externe, Mao Ning, a spus că aceste presupuse atacuri cibernetice "pun grav în pericol securitatea naţională a Chinei".
"Cerem o explicaţie din partea SUA şi încetarea imediată a acestor acte condamnabile", a declarat ea în faţa presei.
NSA nu a răspuns deocamdată unei solicitări din partea AFP de a comenta acuzaţiile.
Gigantul informatic american Microsoft a declarat anul trecut că un grup de hackeri susţinuţi de Beijing a exploatat breşele de securitate din serviciile de mesagerie pentru a fura date ale utilizatorilor.
China a dezminţit şi a acuzat în schimb SUA că sunt "campionii lumii la atacuri cibernetice ostile".
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Furtuna economică perfectă. Cum arată perspectivele analiștilor financiari în timp ce Consiliul European strânge cu ușa România
Deficitul bugetului de stat prognozat pentru anul 2025 s-a majorat la valoarea medie a anticipaţiilor de 7,3% din PIB, iar anticipaţiile de creştere economică se situează la valoarea medie de 1,3%, potrivit estimărilor analiştilor Asociaţiei CFA România.
-
Donald Trump numește un controversat om de afaceri ambasador al SUA în Uniunea Europeană
Donald Trump anunță, miercuri, că l-a numit pe Andrew Puzder, fost patron al lanțurilor de fast-food Hardee's și Carl's Jr, în funcția de ambasador al Statelor Unite în Uniunea Europeană.
-
Doi experți de la Yale dezvăluie: Lovitura mortală a lui Trump care duce la sfârșitul guvernării lui Putin
Jeffrey Sonnenfeld și Steven Tian, doi experți de la Institutul Yale din Statele Unite, dezvăluie într-o analiză cum o lovitură mortală a lui Donald Trump ar putea duce la sfârșitul regimului lui Putin. Noul președinte al SUA și-a orientat poziția față de Putin, odată ce a aflat cât de slabă este cu adevărat economia Rusiei.
-
Polul Nord magnetic și-a modificat poziția neasteptat de mult: Se îndreaptă spre Rusia și poate avea consecințe grave
Spre deosebire de Polul Nord geografic, care are o amplasare fixă, poziţia Polului Nord magnetic este determinată de câmpul magnetic al Pământului, care este în continuă mişcare.
-
DAVOS - Cel mai mare fond suveran din lume avertizează: Inflaţia alimentată de tarife reprezintă unul dintre cele mai mari riscuri
CEO-ul Norges Bank Investment Management din Norvegia, care administrează cel mai mare fond suveran din lume, a declarat marţi, la Forumul Economic Mondial de la Davos, că inflaţia alimentată de tarife reprezintă unul dintre cele mai mari riscuri pentru pieţele financiare în 2025.
-
S-a aflat nota de plată pentru eliberarea de Rusia: Europa trebuie să cumpere gaze de șase miliarde de dolari de la americani
Europa ar putea fi nevoită să achiziţioneze în această vară cel puţin 100 de nave încărcate cu gaze, în valoare de aproximativ şase miliarde de dolari la preţurile actuale, pentru a înlocui stocurile de gaze, după scăderea nivelului din depozite, în urma vremii nefavorabile şi a opririi livrărilor din Rusia.
-
Călin Georgescu face o declaratie neasteptata legata de serviciile secrete si relatii cu ofiteri de informatii
Călin Georgescu, candidat independent la Președinția României, face o declarație bizară într-un interviu la Marius Tucă Show. Georgescu afirmă că are contacte în interiorul serviciilor de informații, iar „oameni de bună credință" din aceste structuri îi dau acces la rapoarte.
-
Cele mai comune probleme la buldoexcavatoare
Buldoexcavatoarele sunt utilaje esențiale în construcții, agricultură și multe alte domenii, fiind proiectate să îndeplinească sarcini diverse, precum săparea, încărcarea și manipularea materialelor. Deși sunt robuste și puternice, ca orice echipament, pot întâmpina probleme în timpul utilizării.
-
Răsturnare de situație privind DOGE, departamentul creat cu dedicație pentru Elon Musk. Ce arată ordinul semnat de Trump
Ordinul executiv semnat de președintele Donald Trump privind înființarea DOGE, departamentul pentru eficientizarea guvernului ce urmează să fie condus de Elon Musk, arată două modificări majore față de ceea ce a fost anunțat în public.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Efectul BRICS: Mai mult de jumătate din țările lumii boicotează dolarul american
- 2.Au ajuns-o blestemele oamenilor amărâți de care si-a batut joc: Ursula von der Leyen e grav bolnavă. Și-a anulat toate vizitele
- 3.Aici ar putea fi declanșat Al Treilea Război Mondial: au început pregătiri majore de apărare
- 4.Adevăratele planuri ale lui Donald Trump pentru România. Expert în securitate: „Acest lucru mă sperie"
- 5.De ce stârnește Elon Musk panică printre liderii europeni
- 6.Miracolul argentinian se poate transforma în film de groază - Aprecierea uriașă a monedei pune presiune pe Javier Milei
- 7.Donald Trump ia în calcul posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională
- 8.România ajunge la sapă de lemn, în timp ce economia Ungariei bubuie: salariile vor crește cu 8%, inflația fiind menținută la 3%
- 9.Afacere de 300 de miliarde de euro, propusă de Zelenski lui Trump, pentru economia SUA. "Luaţi banii şi vom cumpăra toate armele din Statele Unite"
- 10.Șeful influentului grup rus de analiză Valdai despre declarațiile lui Donald Trump
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu