Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












China acuză armata americană că jefuiește Siria de petrol!

Postat la: 21.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Furtul de petrol din Siria de către armata americană devine tot mai frecvent. Ministerul sirian al Petrolului și Resurselor Minerale arată că producția zilnică de petrol din prima jumătate a anului 2022 a fost de 80.300 barili, din care 66.000 de barili a fost luați în fiecare zi de către trupele americane și forțele pe care le sprijină, a declarat Wang Wenbin, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

Din luna august, soldații americani au făcut cel puțin de 10 ori contrabandă cu petrolul sirian. În total, aproximativ 800 autocisterne au ieșit prin punctele frontiere la bazele militare americane, în timp ce cetățenii sirieni ar fi trebuit să stea la coadă la benzinării.Până la sfârșitul lunii iunie 2022, furturile de petrol, gaze naturale sau alte resurse minerale din Siria au provocat pierderi în valoare de 18,2 USD. Peste 14 milioane de cetățeni sirieni au nevoie de ajutor umanitar, iar SUA înrăutățește și mai mult situația. La fel ca Afganistan, Irak și Libia, Siria este o jertfa așa-zisei ordinii bazate pe reguli a SUA, a subliniat oficialul chinez.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE