Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












China acuză acordul SUA-Ucraina pentru laboratoarele secrete: Kievul nu trebuie să dezvăluie experimentele!

Postat la: 12.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

SUA sunt țara care derulează cele mai multe activități biologice militare din lume, fiind totodată și singura țară care se opune instituirii unui mecanism de verificare a Convenției armelor biologice, de care comunitatea internațională este preocupată de mult timp, a declarat Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

China a observat documentul prezentat de Departamentul american al Apărării, în care se prezintă modul în care Ucraina respectă tratatul, dar foarte puțin despre cum trebuie să respecte SUA. În legătură cu problemele de care preocupă comunitatea internațională nu se pomenește niciun cuvânt în document, cum ar fi dacă SUA folosesc cooperarea cu Ucraina pentru a desfășura activități care nu corespund Convenției privind armele biologice.

De asemenea, nu se vorbește de informațiile sensibile pe care acordul de cooperare SUA-Ucraina îl prevede și pe care Ucraina nu trebuie să le dezvăluie, nici despre câte probe biologice au fost luate de SUA, conform acordului SUA-Ucraina și în ce scop.

Rusia a dezvăluit, recent, activitățile biologice militare ale SUA derulate în Ucraina, acuzând SUA de încălcarea Convenției privind armele biologice. China cere SUA, încă odată, să clarifice complet și concret cum a respectat tratatul și să înceteze opoziția exclusivă față de instituirea unui mecanism de verificare a Convenției privind armele biologice, spune Radio China.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE