China a plasat sute de sateliți pe orbită pentru a ținti SUA. Comandantul Forțelor Spațiale dezvăluie planul Beijingului pentru America!
Postat la: 23.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Șeful Forței Spațiale americane, generalul Chance Saltzman, afirmă că China a lansat numeroși sateliți în ultimele șase luni și că în prezent deține 347 de bucăți pe orbită capabile să culeagă informații despre forțele armate americane.
Generalul a avertizat că China este "cea mai imediată amenințare" la adresa operațiunilor americane în spațiu, având în vedere dezvoltarea de tehnologii precum laserele pentru a perturba senzorii sateliților, bruiajele de război electronic și chiar construirea de ambarcațiuni care pot perturba platformele orbitale rivale.
Saltzman a declarat că obiectivul final al Chinei este de a deveni cea mai dominantă națiune spațială până în 2045, o parte a planului său pentru o armată complet modernizată, de clasă mondială, notează Daily Mail din Marea Britanie.
"În ultimele șase luni, China a efectuat 35 de lansări prin care a adăugat sateliți avansați de comunicații și de informații, supraveghere și recunoaștere (ISR) la arhitectura sa orbitală", a precizat el într-o declarație scrisă în fața Subcomitetului pentru forțe strategice al Serviciului armat al Senatului, la începutul acestei săptămâni. "Dintre cei peste 700 de sateliți operaționali ai Chinei aflați pe orbită, 347 sunt platforme ISR ale Armatei Populare de Eliberare care oferă capacități optice, radar și de radiofrecvență care urmăresc Forța comună în întreaga lume."
Comandanții americani de rang înalt au emis avertismente repetate că progresele Chinei în domeniul tehnologiei spațiale, cum ar fi dezvoltarea de rachete reutilizabile, reprezintă o amenințare la adresa dominației SUA în spațiu. Oficialii chinezi au comparat chiar Luna și Marte cu insulele disputate din Marea Chinei de Sud asupra cărora Beijingul încearcă să-și afirme suveranitatea, se arată în raport.
"Atât China, cât și Rusia continuă să dezvolte, să pună pe teren și să desfășoare o serie de arme care vizează capacitățile spațiale ale SUA", a declarat Saltzman în fața comisiei senatoriale. "Spectrul de amenințări la adresa capacităților spațiale americane include activități de război cibernetic, platforme de atac electronic, lasere cu energie dirijată concepute pentru a orbi sau deteriora senzorii sateliților, rachete sol-orbită pentru a distruge sateliți și sisteme de angajare orbitală spațiu-spațiu care pot ataca sateliții americani în spațiu."
El a adăugat că atât Rusia, cât și China au studiat modul în care SUA au ajuns să se bazeze pe sateliții săi pentru a duce războiul.
"Fie că este vorba de navigația și sincronizarea noastră de precizie, fie că este vorba de comunicațiile prin satelit, de avertizarea cu privire la rachete pe care ne bazăm și de persistența de supraveghere și recunoaștere a informațiilor pe care o avem cu capacitățile spațiale... ei știu că ne bazăm pe acestea și, prin urmare, dacă ne pot orbi, dacă pot interfera cu aceste capacități sau, Doamne ferește, să le distrugă complet, ei știu că acest lucru ne va diminua avantajele și va pune în pericol forța comună", a declarat comandantul cu patru stele al Forțelor Spațiale.
"Așa că pot să văd interferențe, pot să văd orbire, pot să văd unele dintre aceste tipuri de atacuri de tip zonă gri asupra capacităților noastre pentru a încerca să ne pună în spatele mingii opt", a mai precizat el.
Creșterea economică rapidă a Chinei din ultimii ani i-a permis acesteia să investească masiv în programul său spațial, ceea ce a dus la progrese semnificative în capacitățile sale militare spațiale. Pe măsură ce China aleargă spre ultima frontieră, programul său spațial a devenit un punct de interes pentru analiștii militari și guvernele din întreaga lume.
Odată cu lansarea primei stații spațiale a Beijingului și cu aterizarea cu succes a unui rover pe partea îndepărtată a Lunii, China și-a demonstrat capacitatea de a concura cu alte națiuni cu preocupări spațiale. Cu toate acestea, activitățile sale militare în spațiu au stârnit îngrijorări și au declanșat dezbateri cu privire la intențiile sale și la potențialul unei curse a înarmării în spațiu.
În ceea ce privește SUA, Saltzman a declarat că Pentagonul va trece de la sateliții geostaționari mai mari și mai vulnerabili la constelații de sateliți mai mici care vor fi desfășurați pe orbita joasă spre medie a Pământului.
"În ceea ce privește prinderea sateliților și scoaterea lor de pe orbită, este mult mai greu de rezolvat atunci când ai sateliți mai vechi, mai vechi și mai puțin manevrabili", le-a spus el senatorilor. "Deci, din nou, trecerea la o constelație proliferată [pe orbită joasă] în care nu ai ceea ce generalul Hyten a numit o "țintă mare și suculentă" care stă acolo pe o [orbită geostaționară] face ca această propunere să fie mult mai dificilă pentru ei să o execute".
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Răsturnare de situație privind DOGE, departamentul creat cu dedicație pentru Elon Musk. Ce arată ordinul semnat de Trump
Ordinul executiv semnat de președintele Donald Trump privind înființarea DOGE, departamentul pentru eficientizarea guvernului ce urmează să fie condus de Elon Musk, arată două modificări majore față de ceea ce a fost anunțat în public.
-
Planul foarte ambițios al lui Donald Trump e legat de inteligența artificială. Investiții uriașe la orizont în SUA
Președintele SUA, Donald Trump, se implică în susținerea unor investiții de sute de miliarde de dolari realizate de sectorul privat pentru a construi infrastructură de inteligență artificială în Statele Unite.
-
O scrisoare găsită: Donald Trump se reinstalează la Casa Albă și descoperă epistola lăsată de Joe Biden
Proaspăt reinstalat în Biroul Oval redecorat, Donald Trump și-a început oficial noul mandat de președinte al Statelor Unite, semnând ordine executive și interacționând cu presa într-o conferință improvizată de aproape 50 de minute.
-
Prețul aurului a atins un nou maxim istoric! Cât a ajuns să coste un gram de aur
Gramul de aur s-a scumpit miercuri cu 2,0595 lei (0,49%), până la o cotaţie de 422,4014 lei, de la 420,3419 lei, cât anunţase marţi Banca Naţională a României (BNR), înregistrând din nou o valoare record.
-
Studiu revoluționar pentru bolile oftalmologice: Vederea ar putea fi redată cu ajutorul unei molecule sintetice
SO moleculă sintetică ce a fost creată în Italia s-a dovedit capabilă să "redeştepte" neuronii retinei pentru a ţine la distanţă bolile degenerative ale ochiului, conform unui studiu recent, care oferă o speranţă împotriva orbirii progresive.
-
Trump amenință forumul de la Davos: "Cu el, trebuie să te aștepți la orice!"
La Davos, toată lumea vorbește numai despre Donald Trump. Noul președinte american a depus jurământul în funcție pe Biblie și sub cupola Capitoliului din Washington chiar în momentul în care începea cel de-al 55-lea Forum Economic Mondial desfășurat în stațiunea din Alpii elvețieni.
-
„Soarele artificial" al Chinei tocmai a doborât recordurile de fuziune, generând plasmă timp de peste 17 minute
Tocmai ne-am apropiat cu un pas de energia curată, aproape nelimitată. Reactorul EAST (Experimental Advanced Superconducting Tokamak) a menținut plasmă supraîncălzită timp de 1.066 de secunde - mai mult decât dublu față de recordul său anterior de 403 secunde.
-
Semne cerești: Cum să vedeți alinierea celor sapte planete pe firmamentul nopții
Toate planetele din sistemul nostru solar se aliniază pentru a defila simultan pe cerul nopții. Acest eveniment ceresc extraordinar va vedea cerul presărat cu șapte planete vizibile în ceea ce se numește o mare aliniere planetară.
-
Dreptul SUA asupra Canalului Panama. Cum se poate declanșa un război cu China
Conform Tratatelor Torrijos-Carter din 1977, Canalul Panama constituie un patrimoniu inalienabil al națiunii centro-americane, fapt stipulat în Constituția Republicii Panama. Canalul nu poate fi vândut, transferat, ipotecat sau înstrăinat.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Efectul BRICS: Mai mult de jumătate din țările lumii boicotează dolarul american
- 2.Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
- 3.Au ajuns-o blestemele oamenilor amărâți de care si-a batut joc: Ursula von der Leyen e grav bolnavă. Și-a anulat toate vizitele
- 4.Aici ar putea fi declanșat Al Treilea Război Mondial: au început pregătiri majore de apărare
- 5.Adevăratele planuri ale lui Donald Trump pentru România. Expert în securitate: „Acest lucru mă sperie"
- 6.De ce stârnește Elon Musk panică printre liderii europeni
- 7.Miracolul argentinian se poate transforma în film de groază - Aprecierea uriașă a monedei pune presiune pe Javier Milei
- 8.Donald Trump ia în calcul posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională
- 9.România ajunge la sapă de lemn, în timp ce economia Ungariei bubuie: salariile vor crește cu 8%, inflația fiind menținută la 3%
- 10.Afacere de 300 de miliarde de euro, propusă de Zelenski lui Trump, pentru economia SUA. "Luaţi banii şi vom cumpăra toate armele din Statele Unite"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu