Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cel mai rapid proces de vaccinare anti-COVID-19 din lume. Cum a izbutit Israelul sa vaccineze 9 milioane de cetatenti pana la sfarsitul anului 2020

Postat la: 02.01.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Guvernele din întreaga lume se uită cu invidie la Israel cum a reuşit să vaccineze , până la sfârşitul acestei săptămâni, 9 milioane de oameni, adică peste 10% din populaţia ţăriia, cu mult mai mult decât, de exemplu, Marea Britanie, care a început vaccinarea cu aproape două săptămâni mai devreme.

Premierul Benjamin Netanyahu le-a promis israelienilor că ţara lor va fi prima care „va ieşi" din pandemie şi le-a cerut cetăţenilor săi să coopereze. Cu un ritm de vaccinare de 7 zile din 7, timp de 24 de ore pe zi, angajaţii din sănătate administrează prima doză a vaccinului Pfizer/BioNTech la o rată de 150.000 de oameni pe zi - aproape 2% din populaţie zilnic. Persoanele de peste 60 de ani, lucrătorii din domeniul sănătăţii, îngrijitorii şi persoanele cu risc crescut au prioritate.

Mass-media locală a anunţat că au fost încheiate acorduri cu Pfizer şi Moderna pentru a procura încă câteva milioane de doze pentru începutul anului 2021, esenţial pentru ca vaccinarea să menţină ritmul. Israelul are unele avantaje naturale, fiind o ţară relativ mică, atât din punct de vedere geografic, cât şi al populaţiei. Totuşi, multe alte ţări au aceleaşi caracteristici, nu şi aceleaşi performanţe în materie de vaccinare anti-Covid.

Succesul iniţial al Israelului este, de asemenea, atribuit sistemului său de sănătate, care datează dinainte chiar de crearea statului şi care este aproape complet digitalizat. Toţi cetăţenii săi de peste 18 ani sunt obligaţi să se înregistreze la agenţiile de asigurări guvernamentale, iar medicii militari au fost chemaţi şi ei să ajute.

În tandem, guvernul a lansat o campanie puternică împotriva dezinformării antivacciniştilor, notează „The Guardian" Ministerul justiţiei a solicitat cu succes Facebook să elimine patru grupuri care au publicat „conţinut conceput pentru a induce în eroare despre vaccinurile împotriva coronavirusului".

Cetăţenii sunt, de asemenea, încurajaţi să se vaccineze de către oficialii care vorbesc despre perspectiva unui „paşaport verde", un document care ar permite persoanelor vaccinate să mănânce în restaurante, să călătorească liber şi să fie scutite de carantină.

Cu toate acestea, deoarece nu există dovezi că vaccinurile reduc transmiterea, ideea a fost întâmpinată cu scepticism. Există şi o dimensiune politică a campaniei de vaccinare, ţinând cont că Israelul organizează pe 23 martie alegeri parlamentare anticipate, al patrulea scrutin în ultimii doi ani, din cauza disensiunilor din coaliţia de guvernare, care au culminat cu imposibilitatea adoptării bugetului de stat. Premierul Netanyahu are oportunitatea unui stimulent masiv pentru a readuce Israelul într-o stare de relativă normalitate în următoarele trei luni, ca să poată revendica apoi creditul corespunzător pentru redobândirea sa.

La începutul acestei luni, după ce Pfizer a publicat rezultate preliminare pozitive, Netanyahu a spus că a lucrat „non-stop" pentru a încheia un acord, inclusiv efectuarea de apeluri către CEO-ul companiei la ora 02.00 noaptea.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE