Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Cel mai decorat amiral american, Eric Olson, se pare că a fost capturat în Azovstal!

Postat la: 19.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Amiralul american Eric Olson (comandant distins al operațiunilor speciale), născut în Tacoma, SUA, se pare că a fost capturat în Azovstal, Mariupol. Cel puțin așa susțin unele site-uri militare americane specializate pe urmărirea "legendelor vii" la US Army.

Eric Thor Olson (născut la 24 ianuarie 1952) este un amiral în retragere al Marinei Statelor Unite, care a servit ultima dată ca al optulea comandant al US Special Operations Command (USSOCOM) din 2 iulie 2007 până în 8 august 2011. Anterior a fost comandant adjunct la Comandamentul pentru Operații Speciale din SUA din 2003 până în iulie 2007. Olson a fost primul Navy SEAL care a fost înaintat vreodată în gradul de trei și patru stele, precum și primul ofițer de navă care a fost comandantul combatant al USSOCOM.

El a preluat comanda de la generalul de armată Bryan D. Brown în 2007. Brown și Olson serviseră împreună la sediul SOCOM din Tampa timp de patru ani. S-a pensionat din serviciul activ pe 22 august 2011 după peste 38 de ani de serviciu. El a cedat comanda SOCOM amiralului William H. McRaven.

Olson a absolvit Academia Navală a Statelor Unite în 1973 și s-a calificat ca ofițer Naval Special Warfare (SEAL) în 1974. A absolvit BUD/S Class 76. A servit operațional într-o echipă de demolare subacvatică, echipa SEAL, echipa de vehicule de livrare SEAL , Escadrila specială de bărci și la Grupul de dezvoltare a războiului special naval.

Olson a participat la mai multe conflicte și operațiuni de urgență și a servit ca comandant de pluton SEAL, instructor BUD/S, ofițer de dezvoltare a strategiei și tactici și ofițer de personal comun pentru operațiuni speciale. Misiunile sale de peste mări includ serviciul ca observator militar al Națiunilor Unite în Israel și Egipt și ca ofițer al programelor marinei în Tunisia. Olson a fost comandantul echipei SEAL Delivery Vehicle Team ONE din 1989 până în 1990. A lucrat în personalul Marinei ca adjunct șef adjunct al Operațiunilor Navale (planuri, politici și operațiuni). Comandantul responsabil cu toate operațiunile Navy SEAL în timpul Furtunii în Deșert 1990, Ray Smith, l-a ales pe Olson să fie în personalul său

Din august 1991 până în august 1993, Olson a comandat Escadrila Specială TWO înainte de a se alătura DEVGRU. În octombrie 1993, Olson a participat la Bătălia de la Mogadiscio, ulterior i s-a acordat Steaua de Argint pentru acțiunile sale, care a fost citată drept „... în timpul acțiunilor de luptă din Mogadiscio, Somalia, în octombrie 1993. Operațiunile UNOSOM II, căpitanul Olson a demonstrat o desconsiderare totală față de propria sa siguranță personală în îndeplinirea misiunii cu care a fost însărcinat".

În 1994, Olson a devenit comandantul Naval Special Warfare Development Group, o unitate americană de combatere a terorismului. Olson a fost promovat din nou în 1999, când a preluat comanda Comandamentului Naval Special Warfare din Coronado, California, până în august 2002, când a fost înlocuit de contraamiralul Albert M. Calland III.

Olson a obținut o diplomă de master în domeniul securității naționale la Școala Postuniversitară Navală în 1985 și a studiat la Institutul de Limbi pentru Apărare. Este ofițer de specialitate comună și sub-specialist în afaceri politico-militare, cu accent pe Africa și Orientul Mijlociu. Premiile sale includ Medalia pentru Serviciu Distins al Marinei și Steaua de Argint

Pe lângă faptul că a fost primul Navy SEAL de trei și patru stele, amiralul Olson a fost Bull Frog, cel mai longeviv Navy SEAL aflat încă de serviciu. La rangul de patru stele, Olson a fost cel mai înalt rang Navy SEAL care a deținut titlul Bull Frog. El a fost succedat de comandantul Brian Sebenaler și amiralul William McRaven.

Olson este un membru al consiliului consultativ al Spirit of America, o organizație 501 care sprijină siguranța și succesul americanilor care servesc în străinătate și al oamenilor și partenerilor locali pe care caută să îi ajute.

Imaginea mercenarului din regimentul Azov capturat în urmă cu 48 de ore, de către Armata Rusă arată exact ca amiralul american Eric Olson. Imaginea a fost făcută de către operatorii unei televiziuni ruse.

M.G.G

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE